Piept de pui cu garnitura de gutui, in sos caramel
Reteta culinara din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Piept de pui cu garnitura de gutui, in sos caramel
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Piept de pui cu garnitura de gutui, in sos caramel
Pentru că mai aveam gutui în casă, mi-am propus să fac o mâncare mai specială, care se prepară mai rar la noi, dar care, prin gustul dulce-acrișor, amintește de mâncărurile de pe alte meleaguri, unde condimentele și mirodeniile sunt la mare căutare. Am făcut, așadar, o mâncare de piept de pui, cu garnitură de gutui, în sos caramel. Cine nu agreează gustul dulceag la felurile principale, poate prepara alt gen de sos, dar acesta mi se pare că se potrivește cel mai bine, atât cu pieptul de pui, cât și cu gutuile. Deoarece gutuile sunt suficient de aromate, nu am folosit mai multe condimente. În perioadele de post se poate face o mâncărică de gutui, fără carne.
Ingrediente Piept de pui cu garnitura de gutui, in sos caramel
600 grame de piept de pui
2 gutui mari
2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
100 grame de unt
1 lingură de făină
100 ml de apă
sare
piper
oregano
Pentru sos:
100 grame de zahăr tos
100 ml de apă