Piept de pui cu gogosari in sos

Reteta culinara Piept de pui cu gogosari in sos din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Piept de pui cu gogosari in sos

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de pui cu gogosari in sos

 

Intr-o zi, ma uitam la emisiunea Neatza si am vazut aceasta reteta pregatita de Vladutz! Am fost foarte mulțumit de modul în care a pregătit gogoșile, așa că am zis să încerc și eu rețeta! Eu am folosit piept de pui, dar poti sa faci muschi de porc, piept de rata, curcan, orice iti place sau de ce iti place! Este o încântare de preparat, mai ales că gogoșile sunt foarte parfumate și dulci acum! Deși le găsești încă pe piață, poate poți să faci și tu o rețetă! Este cu adevărat grozav!

2 piept de pui dezosat 3 linguri sos de soia sare piper paprika busuioc uscat 2 linguri ulei de masline praf de usturoi Pentru gogoși în sos: 4 gogoși mari 2 cepe 3 catei de usturoi 2 linguri muștar sare piper 2 linguri de sos dulce picant 2 linguri ulei de masline patrunjel verde Spălați pieptul de pui, ștergeți-l cu niște șervețele. Tăiați fiecare jumătate din pieptul de pui în jumătate pe lungime pentru a obține felii mai groase. Se amestecă toate condimentele, se pun pieptul de pui. Întoarceți totul, acoperiți puiul și puneți-l la frigider pentru o oră. Se încălzește o tigaie pentru grătar, se pun bucățile de pui. Rumeniți-le pe ambele părți. Scoate-le intr-o tava cu hartie de copt. Dați tava de pui la cuptorul încins la 190 de grade pentru 15 minute. Între timp, pregătiți  gogoșile în sos: Se spală gogoșile, se curăță spatele, semințele și se taie fâșii groase. Tocați mărunt ceapa curată. Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul. Punem uleiul, ceapa si usturoiul intr-o tigaie. Porniți aragazul, focul ar trebui să fie potrivit, gătiți timp de 2 minute. Pune gogoșile, căliți încă 2 minute. Scurgeți puțină apă până când gogoșile se înmoaie, dar rămân ușor crocante. Se presară cu sare și piper. Se adauga mustarul, sosul dulce tocat si se lasa pe foc aproximativ 1 minut. Pune gogoșile în sos, bucățile de pui și stropim cu pătrunjel verde tocat. Poftă bună! 

Ingrediente Piept de pui cu gogosari in sos

2 piepti de pui dezosati

3 linguri sos de soia

sare

piper

boia de ardei dulce

busuioc uscat

2 linguri ulei de masline

usturoi pudra

Pentru gogosarii in sos:

4 gogosari mari

2 cepe

3 catei de usturoi

2 linguri de mustar

sare

piper

2 linguri de sos dulce picant

2 linguri ulei de masline

patrunjel verde

Categorii