Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

Reteta culinara din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

 

Pentru masa de prânz de ieri am preparat dietetic un pui la pungă. I-am adăugat condimentele obișnuite, muștar și portocale, iar ca garnitură am pregătit cuc-cus cu unt, care ne place foarte mult. Portocalele au dat un gust foarte bun preparatului, l-au aromat și au potențat gustul muștarului și al celorlalte condimente. A fost o masă de prânz tare gustoasă și sănătoasă!

 

INGREDIENTE
800 grame de piept de pui 2-3 linguri de muștar clasic 1-2 portocale 1 linguriță de condimente pentru pui 2 linguri de ulei de măsline sare piper Pentru garnitură: 200 grame de cus-cus 75-100 grame de unt Pentru decor: roșii cherry frunze de busuioc proaspăt

Pieptul de pui se spală și se fasonează.

Se condimentează pieptul de pui, pe ambele fețe, cu: sare, piper și condimente pentru pui și se lasă 4-5 minute astfel, ca să se pătrundă.

Se adaugă uleiul de măsline în muștar și se omogenizează, după care se ung cu acesta bucățile de piept de pui, pe ambele fețe .

După încă 4-5 minute se introduc bucățile de piept de pui în pungă, odată cu feliile de portocale pregătite dinainte.

Se leagă punga și se dă la cuptor, la foc mediu, pentru 50-60 de minute.

După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se îndepărtează punga, se adaugă sosul adunat în ea și încă puțină zeamă de portocale. Apoi se mai dă pieptul de pui la cuptor, la foc iute, încă 10-15 minute, până ce se rumenește ușor. Din când în când se scoate tava din cuptor și cu o lingură se toarnă sos pe bucățile de piept de pui.

Între timp, se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj, se clătește, se strecoară bine de apă și se pune în platou. Se topește untul, se toarnă peste cus-cus și se amestecă ușor.

Se scot bucățile de piept de pui, ușor rumenite, din cuptor, se pun în platou, peste cus-cus, se decorează cu roșii cherry, frunze de busuioc și feliile de portocale care au fost în pungă și preparatul se servește cald, imediat.

Ingrediente Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

800 grame de piept de pui

2-3 linguri de muștar clasic

1-2 portocale

1 linguriță de condimente pentru pui

2 linguri de ulei de măsline

sare

piper

Pentru garnitură:

200 grame de cus-cus

75-100 grame de unt

Pentru decor:

roșii cherry

frunze de busuioc proaspăt

Categorii