Piept de pui cu orez si fasole verde
Reteta culinara din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Piept de pui cu orez si fasole verde
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Piept de pui cu orez si fasole verde
„Sunt mândru de a fi bucătar” – „Rețete de suflet” Am ajuns ieri târziu acasă și nu aveam bucăți de piept de pui. Pe măsură ce aduceam fasole verde din grădină, am pregătit rapid un preparat consistent și foarte gustos. Pentru prima data am pus usturoi in acest fel de preparat. Am crezut că merge cu pui și fasole verde. Cum să nu fiu mândru? Am reusit si de data asta :D
400 gr piept de pui - de casa 300 gr fasole verde - din gradina 200 g de orez 100 g ulei de floarea soarelui 1 ceapă medie 1 catel de usturoi 1 morcov mic 1 ardei mic 1 buchet mic de patrunjel verde 1/2 lingurita ardei iute maghiar sare Legumele se curata si se spala. Tăiați ceapa în cuburi. Restul legumelor se taie in bucatele mici sau dupa preferinte. Se calesc in ulei toate legumele, inclusiv usturoiul tocat. Adăugați pieptul de pui spălat și tăiat cubulețe. Cand pieptul de pui devine alb, adauga orezul. Se prăjește până când orezul devine sticlos. În acest moment adăugați pasta de ardei și jumătate din pătrunjel verde [cozi tocate]. Se toarnă apa deasupra până se acoperă totul. Apa trebuie să iasă cu aproximativ 2-3 degete de restul ingredientelor. Sare. Pune capacul; si se fierbe 20 de minute pana se rumeneste bine orezul. Dacă este necesar, adăugați mai multă apă. La servire se presara deasupra mult patrunjel verde. Adaugă salata ta preferată. Aveam roșii proaspete din grădină. Poftă bună !!!Ingrediente Piept de pui cu orez si fasole verde
400 gr piept de pui - de casa
300 gr fasole verde -din gradina
200 gr orez
100 gr ulei floarea soarelui
1 ceapa medie
1 maciulie usturoi
1 morcov mic
1 ardei mic
1 legatura mica de patrunjel verde
1/2 lingurita pasata ungureasca de ardei iuti
sare