Piept de pui cu quinoa

Reteta culinara Piept de pui cu quinoa din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Piept de pui cu quinoa

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de pui cu quinoa

 

Vă recomand să încercați această rețetă cu quinoa, deoarece aceste semințe sunt bogate în aminoacizi esențiali, pline de Omega 3 și Omega 6 și ajută la refacerea țesutului pancreasului. Nu au deloc gluten sau colesterol, fiind o sursă de calciu și magneziu.

600g piept de pui 150g quinoa 2 căței de usturoi boia de ardei dulce sare piper mix de condimente de Provence 1/2 ardei gras roșu zeamă de lămâie 2 linguri ulei de măsline pătrunjel verde

Se spală carnea de pui și se taie cubulețe, apoi se pune într-un castron și se adaugă zeamă de lămâie, uleiul de măsline și usturoiul tăiau felii și se lasă la macerat 30 de minute.Quinoa se spală și se pune la înmuiat în apă pentru 30 de minute.Se încinge o tigaie și se transferă carnea de pui și se călește pe toate părțile până se albește. Se adaugă condimentele, sarea și 2 căni de apă și se lasă să fiarbă.Separat se pune quinoa la fiert în 3 căni de apă. Se fierbe pentru 15-20 de minute, până când îți dublează volumul și absoarbe toată apa.Se taie ardeiul felii și se adaugă peste carnea de pui și se lasă să fiarbă câteva minute.Se adaugă quinoa peste carnea de pui și se amestecă, apoi se lasă să fiarbă câteva minute împreună. Dacă a scăzut toată apa, se adaugă 1/2 căniță de apă.După ce a scăzut apa se oprește focul și se presară pătrunjelul tocat mărunt.Se poate stoarce o felie de lămâie deasupra preparatului.

Ingrediente Piept de pui cu quinoa

600g piept de pui

150g quinoa

2 căței de usturoi

boia de ardei dulce

sare

piper

mix de condimente de Provence

1/2 ardei gras roșu

zeamă de lămâie

2 linguri ulei de măsline

pătrunjel verde

Categorii