Piept de pui cu rosii uscate si spanac

Reteta culinara Piept de pui cu rosii uscate si spanac din categoria Pui. Cum sa faci Piept de pui cu rosii uscate si spanac

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de pui cu rosii uscate si spanac

 

E reteta preferata aici in casa din piept de pui. Incercati-o si sigur va va placea.

2 bucati piept de pui ulei de masline, unt, sare, piper alb, oregano uscat, usturoi , ceapa 1 paharel de vin alb 1 pahar supa de pui 2 maini de spanac proaspat aprox 150 gr rosii uscate in ulei de masline smantana de gatit parmezan ras

Pieptul de pui se taie bucati potrivite (felii mai groase) si il condimentam cu sare, piper si oregano. Le stropim si cu ulei de masline-lasam la frigider acoperite cca 15 minute cel putin.

   Intr-o tigaie punem la prajit pieptul de pui pe ambele parti. Cand sunt rumenite usor le scoatem. In uleiul ramas  adaugam putin unt si eventual putin ulei de la rosiile uscate si adaugam ceapa pe care o rumenim usor -adaugam rosiile taiate feliute mici, apoi usturoiul tocat fin si punem inca putin de oregano-dupa gust. Stingem cu putin vin . Cand acesta scade adaugam si supa de pui-o cescuta. Lasam sa fiarba putin si adaugam pieptul de pui in tigaie. Lasam sa se intrepatrunda aromele si aduagam spanacul-dupa cateva minute punem si smantana-lasam sa fiarba pana sosul se leaga putin si capata consistenta dorita. La finall adaugam si parmezan ras. Servim cu pireu de cartoi (eu am facut de cartof dulce)-

Ingrediente Piept de pui cu rosii uscate si spanac

2 bucati piept de pui

ulei de masline, unt, sare, piper alb, oregano uscat, usturoi , ceapa

1 paharel de vin alb

1 pahar supa de pui

2 maini de spanac proaspat

aprox 150 gr rosii uscate in ulei de masline

smantana de gatit

parmezan ras

Categorii