Piept de pui cu sos de mustar
Reteta culinara Piept de pui cu sos de mustar din categoria Pui. Cum sa faci Piept de pui cu sos de mustar
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Piept de pui cu sos de mustar
Aceasta reteta o faceam de obicei cu carne de porc dar dupa ce am incercat cu piept de pui a devenit preferata mea. Se face usor si repede si va asigur ca o sa impresionati orice mofturos.
3 bucati de piept de pui sare, piper, praf de usturoi, ulei de masline 1 catel de usturoi putin ardei iute (optional) 1 lingura mustar 1 bere mica (230 ml) 100 ml smantana orez (pentru garnitura)Pieptul de pui se taie felii si se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper, praf de usturoi si stropim cu putin ulei de masline. Lasam acoperit pentru cel putin 30 min la frigider.
Intr-o tigaie stropita cu putin ulei de masline si cu ardeiul iute si usturroiul zdrobit cu coaja cu tot rumenim frumos pieptul de pui pe ambele parti-aveti grija sa nu se usuce prea mult pentru ca devine sec.
Caand toate bucatile s-au rumenit adaugam mustarul (cca 1 lingura dar folositi dupa gust)-apoi dupa ce amestecam cu carnea turnam berea . Miscam usor tigaia sa se amestece totul-si lasam la foc mare miscand din cand in cand tigaia-pana scade bine lichidul -adaugam si smantana-lasam sa se ingroase putin sosul si stingem aragazul.
Servim alaturi de un orez simplu sau un pure de cartofi.
Ingrediente Piept de pui cu sos de mustar
3 bucati de piept de pui
sare, piper, praf de usturoi, ulei de masline
1 catel de usturoi
putin ardei iute (optional)
1 lingura mustar
1 bere mica (230 ml)
100 ml smantana
orez (pentru garnitura)