Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit
Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit - Iata cum se prepara
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit
Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit Desi poate suna a un preparat sofisticat, nu este deloc asa! In plus se face atat de repede, este atat de bun, perfect sa fie pregatit atunci cand nu aveti mult timp la dispozitie. Noi l-am servit cu niste orez cu parmezan, dar puteti opta si pentru alte garnituri. Eu am folosit gorgozola dulce, dar este si varianta picata, daca va plac mancarurile picante.
Ingrediente Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit 1 piept de pui dezosat 150 gr gorgonzola 200 ml smantana de gatit 1 lingura parmezan ras sare piper boia de ardei dulce praf de usturoi 1 lingura uleiCum se prepara Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit
Spalati pieptul de pui si il stergeti cu niste servetele. Taiati fiecare jumatate de piept in doua sau trei felii, depinde de cat de gros este. Il condimentati cu sare, piper, boia si putin praf de usturoi. Lasati puiul in condimente circa 10 minute. Ungeti o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei si o puneti la incins. Adaugati bucatile de pui, le rumeniti pe ambele parti, la foc potrivit, apoi le scoateti pe un platou. Intr-o alta tigaie (cratita) puneti smantana si gorgonzola taiata bucati. Puneti tigaia pe foc, dar focul sa fie dat la mic. Amestecati cu o paleta si cand gorgonzola este topita, adaugati parmezanul. Invariti in sos, apoi adaugati bucatile de pui. Lasati sa fiarba 1-2 minute la foc mic. Cand este gata, trageti tigaia deoparte. Se serveste cald alaturi de o salata verde. Pofta buna!
Recomandam si penne cu sos gorgonzola sau piept de pui marinat, umplut cu mozzarella.
Ingrediente Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit
Ingrediente Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit
1 piept de pui dezosat
150 gr gorgonzola
200 ml smantana de gatit
1 lingura parmezan ras
sare
piper
boia de ardei dulce
praf de usturoi
1 lingura ulei