Piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana

Reteta culinara Piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana din categoria Pui. Specific Italia. Cum sa faci Piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana

 

Concurs "Cele mai bune rețete cu carne" Recent am citit că este indicat ca săptămânal să mâncăm 30 de tipuri diferite de fructe și legume și mi-am propus să încerc, pe cât posibil, să ne conformăm. Fetelor mele nu prea le plac legumele gătite, ci le preferă crude, astfel încât eu pun spanacul și ardeiul gras la final și le las doar 2-3 minute să fiarbă. A ieșit un preparat delicios, care a fost pe placul întregii familii. Vă invit să-l încercați și voi.

850g piept de pui 50g unt cu aromă de usturoi sare boia de ardei dulce 3 fir de ceapă verde un borcan ciuperci 1/2 ardei gras roșu 200 g frunze de spanac proaspăt sau congelat 300 ml smântână pentru gătit (cu min. 30% grăsime) 30 g parmezan

Se alege o tigaie largă și mai adâncă în care se topește untul. Se taie carnea de pui cubulețele  și se rumenește pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute).Se asezonează cu sare și boia de ardei dulce. Se adaugă o căniță de apă caldă și se lasă să fiebă carnea, la foc potrivit, cu oala acoperită cu capac.

Se adaugă ciupercile și ceapa tăiată felii și se mai lasă căteva minute, până când scade toată apa. Se adaugă smântâna, spanacul tăiat fâșii și ardeiul gras tăiat felii și se lasă să clocotească 2-3 minute.

Se presară parmezanul și se amestecă să se topească și apoi se oprește focul. Se poate servi cu mămăligă.

Ingrediente Piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana

850g piept de pui

50g unt cu aromă de usturoi

sare

boia de ardei dulce

3 fir de ceapă verde

un borcan ciuperci

1/2 ardei gras roșu

200 g frunze de spanac proaspăt sau congelat

300 ml smântână pentru gătit (cu min. 30% grăsime)

30 g parmezan

Categorii