Piept de pui cu spanac in sos de smantana
Reteta culinara Piept de pui cu spanac in sos de smantana din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Piept de pui cu spanac in sos de smantana
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Piept de pui cu spanac in sos de smantana
Desi nu sunt mare fana spanac, aceasta mancare a fost delicioasa si care merita sa fie preparata mai des. Alaturi de un orez cremos, ne-am lins pe degete!
1 buc piept de pui dezosat sare, piper pentru condimentat 3 lg ulei de masline 1 ceapa alba medie cateva rosii cherry 2-3 catei de usturoi 400 ml smantana pt frisca 50 g parmezan sare, piper dupa gust o mana buna de frunze de spanac, intregi garnitura preferata (eu am preparat acest orez https://www.bucataras.ro/retete/orez-cremos-cu-piept-de-pui-in-sos-96367.htmlSe spala pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa si se taie in felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper.
Intr- cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, cca 5 minute pe fiecare parte. Cand au devenit aurii, se scot pe o farfurie se se lasa deoparte.
Se curata ceapa, se taie marunt si se pune in cratita in care s-a rumenit si carnea, in uleiul ramas. Se caleste pana devine translucida. Se adauga apoi rosiile cherry taiate in doua sau in patru, iar la final usturoiul feliat. Se lasa impreuna 2 minute apoi se toarna smantana pentru frisca. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa dea cateva clocote. Se pune parmezanul ras, se omogenizeaza si se pune la final frunzele de spanac. Se lasa sa fiarba impreuna cca 3 minute apoi se adauga si carnea si se mai lasa impreuna inca 5 minute, la foc mic.
Se serveste alaturi de un orez cremos, garnisit cu patrunjel verde.
Pofta buna!
Ingrediente Piept de pui cu spanac in sos de smantana
1 buc piept de pui dezosat
sare, piper pentru condimentat
3 lg ulei de masline
1 ceapa alba medie
cateva rosii cherry
2-3 catei de usturoi
400 ml smantana pt frisca
50 g parmezan
sare, piper dupa gust
o mana buna de frunze de spanac, intregi
garnitura preferata (eu am preparat acest orez https://www.bucataras.ro/retete/orez-cremos-cu-piept-de-pui-in-sos-96367.html