Piept de pui cu spanac in sos de smantana

Reteta culinara Piept de pui cu spanac in sos de smantana din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Piept de pui cu spanac in sos de smantana

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de pui cu spanac in sos de smantana

 

Desi nu sunt mare fana spanac, aceasta mancare a fost delicioasa si care merita sa fie preparata mai des. Alaturi de un orez cremos, ne-am lins pe degete!

1 buc piept de pui dezosat sare, piper pentru condimentat 3 lg ulei de masline 1 ceapa alba medie cateva rosii cherry 2-3 catei de usturoi 400 ml smantana pt frisca 50 g parmezan sare, piper dupa gust o mana buna de frunze de spanac, intregi garnitura preferata (eu am preparat acest orez https://www.bucataras.ro/retete/orez-cremos-cu-piept-de-pui-in-sos-96367.html

Se spala pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa si se taie in felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr- cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, cca 5 minute pe fiecare parte. Cand au devenit aurii, se scot pe o farfurie se se lasa deoparte.

Se curata ceapa, se taie marunt si se pune in cratita in care s-a rumenit si carnea, in uleiul ramas. Se caleste pana devine translucida. Se adauga apoi rosiile cherry taiate in doua sau in patru, iar la final usturoiul feliat. Se lasa impreuna 2 minute apoi se toarna smantana pentru frisca. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa dea cateva clocote. Se pune  parmezanul ras, se omogenizeaza si se pune la final frunzele de spanac. Se lasa sa fiarba impreuna cca 3 minute apoi se adauga si carnea si se mai lasa impreuna inca 5 minute, la foc mic. 

Se serveste alaturi de un orez cremos, garnisit cu patrunjel verde.

Pofta buna!

Ingrediente Piept de pui cu spanac in sos de smantana

1 buc piept de pui dezosat

sare, piper pentru condimentat

3 lg ulei de masline

1 ceapa alba medie

cateva rosii cherry

2-3 catei de usturoi

400 ml smantana pt frisca

50 g parmezan

sare, piper dupa gust

o mana buna de frunze de spanac, intregi

garnitura preferata (eu am preparat acest orez https://www.bucataras.ro/retete/orez-cremos-cu-piept-de-pui-in-sos-96367.html

Categorii