Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese
Reteta culinara Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese din categoria Pui. Cum sa faci Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese
Reteta de azi, Pui caprese este foarte usor de preparat, puiul iese fraged, suculent si aromat. Ne-a placut maxim, asa ca notam reteta pentru a o mai gati si alta data.
INGREDIENTE
Incalzeste cuptorul la 200 grade C.
Pune pieptul de pui intr-un castron, adauga condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul, apoi 1 lingura ulei de masline. Nu am trecut o anume cantitate de condimente la ingrediente, fiecare condimenteaza asa cum ii place, mai mult sau mai putin sarat, piperat sau aromat.
Intoarce bucatile de pui pe toate partile, pana le invelesti bine in amestecul de condimente, apoi lasa-le la frigider 15 minute.
Pregateste o tigaie, pune 1 lingura de ulei in ea la incins, apoi pune bucatile de pui, cate 3 minute pe fiecare parte, adauga rosiile cherry si stropeste cu otet balsamic.
Muta pieptul de pui cu rosiile cherry intr-un vas pe care sa il poti pune la cuptor, adauga si sosul format in tigaie, iar deasupra fiecarei bucati de carne aranjeaza felii de mozzarella.
Pune tava cu pieptul de pui la cuptor pentru 25 minute, timp in care carnea se gateste bine, mozzarella se topeste, iar rosioarele capata o usoara nuanta rumena.
Presara busuioc proaspat peste pieptul de pui cu mozzarella si rosii cherry si serveste cu placere!
Bineinteles, poti adauga o garnitura formata din legume la gratar sau broccoli (pe placul meu) sau cartofi la cuptor, poate un orez si deja ai o masa mai consistenta si i-ai multumit pe toti din casa.
Ingrediente Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese
3 bucati piept de pui fara piele si os
Mozzarella
Rosii cherry
Condimente:
3,4 catei de usturoi
Busuioc, oregano, cimbrisor lamaita
Sare
Piper
Ulei de masline
Otet balsamic