Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere
Reteta culinara din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere
În general, oamenii nu prea agreează pieptul de pui, pentru că li se pare sec, uscat, dar dacă este preparat cum trebuie, el devine o mâncare foarte gustoasă. Mie îmi place mult pieptul de pui, preparat la grătar, sau grill, după ce-l țin într-un baiț care să-l înmoaie și aromeze corespunzător. Iar dacă-i asociem o garnitură de cartofi natur cu un sos potrivit, pieptul de pui devine o mâncare absolut delicioasă. Nu am luat în calcul, la preparare, timpul în care pieptul de pui a stat la baiț.
Ingrediente Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere
480 grame de piept de pui dezosat
4 cartofi roz
Pentru baiț:
4-6 căței de usturoi
sare
piper
boia de ardei dulce
amestec preparat în casă, din ierburi uscate (mărar, busuioc, cimbrișor, leuștean...)
1 pahar de apă
Pentru sos:
3 linguri încărcate de muștar clasic de calitate
2 linguri de ulei de măsline
1 lingură de miere de albine, lichidă
zeama de la 1/2 lămâie
sare