Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere

Reteta culinara din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere

 

În general, oamenii nu prea agreează pieptul de pui, pentru că li se pare sec, uscat, dar dacă este preparat cum trebuie, el devine o mâncare foarte gustoasă. Mie îmi place mult pieptul de pui, preparat la grătar, sau grill, după ce-l țin într-un baiț care să-l înmoaie și aromeze corespunzător. Iar dacă-i asociem o garnitură de cartofi natur cu un sos potrivit, pieptul de pui devine o mâncare absolut delicioasă. Nu am luat în calcul, la preparare, timpul în care pieptul de pui a stat la baiț.

Ingrediente Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere

480 grame de piept de pui dezosat

4 cartofi roz

Pentru baiț:

4-6 căței de usturoi

sare

piper

boia de ardei dulce

amestec preparat în casă, din ierburi uscate (mărar, busuioc, cimbrișor, leuștean...)

1 pahar de apă

Pentru sos:

3 linguri încărcate de muștar clasic de calitate

2 linguri de ulei de măsline

1 lingură de miere de albine, lichidă

zeama de la 1/2 lămâie

sare

Categorii