Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica"
Reteta culinara Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica" din categoria Pui. Cum sa faci Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica"
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica"
Dar nu de duminica asta:)))) Mdeci! La prima vedere pare ceva, asa, mai de fite...dar, de fapt este ceva foooooarte simplu. Adica, piure de cartofi cu piept de pui facut intr-o tigaie gril. Ce iti fura ochii este de fapt motul ala de culoare mov. Culorile atrag privirea, iar intr-o farfurie, culorile sunt vedeta:))) Ce bine am invatat:))) Merge de minune aceasta pata de culoare cand vreti sa va impresionati musafirii. Gatiti o masa simpla si le furati privirea. Nimeni nu se va gandii ca de fapt nu a fost nimic sofisticat. Cartofii astia i-am descoperit nu de mult timp. Chef Sylvia de pe site-ul nostru, a facut acest piure de cartofi. Eu, cand am fazut cartofii astia mov pe raftul unui magazin, m-am aruncat rapid sa-i cumpar, din curiozitate desigur. Asa ca am pregatit acest pranz ultra, super, rapid si usor, iar reactiile au fost pe masura. Sa probati si voi si sa vedeti reactiile familiei, musafirilor...ma rog, pe cei pe care-i aveti la masa...Pofta buna!
Ingrediente Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica"
1 piept de pui
pt marinata:
1 pahar de vin alb demidulce
1 praf de sare si piper proaspat macinat
2 linguri ulei de masline
1 lingura mirodenii pentru pui
pentru piure:
4 cartofi albi
3 cartofi mov
2 cuburi de unt gras 82%
50 ml lapte condensat
1 praf de sare
fulgi de chili rasniti