Piept de pui marinat cu rozmarin -sub capac
Reteta culinara Piept de pui marinat cu rozmarin -sub capac din categoria Pui. Cum sa faci Piept de pui marinat cu rozmarin -sub capac
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Piept de pui marinat cu rozmarin -sub capac
O reteta foarte usor de preparat si foarte gustoasa. Puteți jongla cu condimente după preferințe. Nu am mai folosit rozmarin la pui de mult timp asa ca am vrut o schimbare. De obicei preferăm oregano. .
1 bucată mare de piept de pui fără piele și os [600 gr] 1 lămâie - suc 1 lingurita rozmarin uscat 1 lingurita usturoi ras 1/2 lingurita pasta de ardei iute 1/4 lingurita fulgi de ardei iute 4 linguri ulei de masline sare Pieptul de pui se sare si se maseaza bine cu zeama de lamaie. Se condimentează în continuare cu rozmarin și usturoi granulat. La final se unge cu pasta de ardei iute si putin ulei, apoi se maseaza bine din nou. Puteți lăsa pieptul de pui la marinat la rece de la o oră până peste noapte. Se pune pieptul cu putin ulei in tigaia Wok si se fierbe sub capac aproximativ 10 minute. Pieptul va fi mai suprimat deoarece își va elibera propria umiditate. După 5 minute, întoarceți-vă pe cealaltă parte și continuați să gătiți sub capac. Ai grijă să nu-l arzi. Folosiți foc mediu. Bucata de pui se patrunde daca o apesi cu furculita si este ferma. Scoateți carnea pe o foaie de copt și lăsați-o să se odihnească încă 10 minute sub o bucată de hârtie de copt. Felați carnea și serviți cu garnitura și salata preferate.Ingrediente Piept de pui marinat cu rozmarin -sub capac
1 bucata mare piept pui fara piele si os[ 600 gr ]
1 lamaie - zeama
1 lingurita rozmarin uscat
1 lingurita rasa usturoi granulat
1/2 lingurita pasta ungureasca iute de ardei
1/4 lingurita fulgi chilli
4 linguri ulei masline
sare