Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus

Reteta culinara Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus

 

Pentru că în ultimul timp am văzut pe net niște poze cu piept de pui umplut, m-am gândit să fac și eu o rețetă pe care o aveam de mult timp și o făceam mai des pe vremea aceea când nu eram bucătăraș și nu fotografiam mâncărurile. Preparatul se face destul de ușor și cu o garnitură potrivită, care să fie pe plac, este într-adevăr ceva deosebit, ca aspect și ca gust. Ceva ce merită să stea pe masă și la ocazii speciale. ”Rețetă festivă de iarnă”

 

INGREDIENTE
4 jumătăți de piept de pui dezosat 4 felii șuncă (jambon, ciolan presat...) 8 felii de cașcaval 1 ardei gras roșu 4 cepe verzi, subțiri sare extrafină piper boia de ardei dulce unt pentru uns grill-ul cașcaval răzuit (opțional) Pentru garnitură: 200 grame de cus-cus 100 grame de unt sare extrafină Pentru decor: 1 roșie feliată frunze de pătrunjel proaspăt forme (inimioare) din cașcaval

Pieptul de pui se fasonează, se spală și se șterge cu hârtie absorbantă. Se taie la orizontală fiecare jumătate de piept, în două straturi, dar nu până la capăt, după care se desface și se bate ușor cu ciocanul de carne. Se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei dulce.

Se pune pe unul din cele două straturi de piept o felie de cașcaval, o felie de șuncă, fâșii de ardei gras și o ceapă verde. Peste acestea se pune o altă felie de cașcaval, după care se aduce cealaltă jumătate de piept de pui și se acoperă ingredientele de umplutură. Se sigilează cu scobitori cele două straturi de piept de pui și se pun pe tigaia grill, unsă cu unt în prealabil și încălzită.

Se dă focul la mic și se lasă pieptul umplut la grill, până ce se rumenește frumos. (Cine are capac la tigaia grill îl poate folosi.) Apoi se întoarce cu mare grijă pieptul umplut, se presară cașcaval răzuit și se lasă de asemenea să se rumenească și pe această parte, iar cașcavalul răzuit să se topească.

Cât timp se prepară pieptul umplut la grill se pregătește garnitura. Se fierbe cus-cusul timp de 8 minute, în apă clocotită cu sare, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.

Când porțiile de piept de pui umplut sunt gata, puneți-le pe un platou și scoateți-le scobitorile.

Se montează farfuria cu piept umplut de pui, cus-cus în care se pun bucățele de unt, felii de roșii, frunze proaspete de pătrunjel și inimioare de cașcaval.

Ingrediente Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus

4 jumătăți de piept de pui dezosat

4 felii șuncă (jambon, ciolan presat...)

8 felii de cașcaval

1 ardei gras roșu

4 cepe verzi, subțiri

sare extrafină

piper

boia de ardei dulce

unt pentru uns grill-ul

cașcaval răzuit (opțional)

Pentru garnitură:

200 grame de cus-cus

100 grame de unt

sare extrafină

Pentru decor:

1 roșie feliată

frunze de pătrunjel proaspăt

forme (inimioare) din cașcaval

Categorii