Piept de pui umplut cu sos de ciuperci

Reteta culinara Piept de pui umplut cu sos de ciuperci din categoria Pui. Cum sa faci Piept de pui umplut cu sos de ciuperci

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de pui umplut cu sos de ciuperci

 

INGREDIENTE
4 jumatati de piept de pui sare, piper, praf de usturoi ulei de masline, unt, 3-4 catei de usturoi o crenguta de rozmarin 1 bucatica de carnat+2-3 linguri apa calda cascaval razuit 1 pahar de vin alb Pentru sos: - 200 -300 gr ciuperci proaspete -un cubulet de unt -1/2 ceapa -putin vin alb -smantana dulce -1-2 ta demiglasse -sare, piper alb Pentru pure de cartof dulce: -3 cartofi mari dulci -un cbulet de unt -1-2 linguri smantana dulce -sare, nucsoara Pieptul de pui se curata de pielite si se desface, astfel incat sa iasa o foaie potrivita pentru a rula; eu am pus fiecare felie intre folii de plastic si le-am batut usor cu ciocanul pentru snitele; apoi le-am condimentat cu sare, piper si praf de usturoi; Lasam cca 20 minute Pregatim cartofii; ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare; Ciupercile se toaca marunt; eu am folosit pleurotus ; ceapa se toaca si ea marunt; carnatul se pune in robot si il tocam marunt -pana devine o pasta -daca e prea groasa adaugam putina apa ,amestecand bine Preparam rulourile: pe fiecare felie de carne ungem cu pasta de carnat; presaram cu cascaval si rulam cu grija; daca e nevoie punem niste scobitori sa inchidem bine rulourile. Intr-o tigaie larga punem putin ulei de masline cu 2-3 catei de usturoi zdrobiti si crenguta de rosmarin la incalzit-prajim rulourile pe toate partile-le sigilam si le dam o culoare rumena-le scoatem intr-un vas termorezistent; nu uitati sa aprindeti cuptorul Grasimea ramasa in tigaie se stinge cu vin alb si adaugam inca putin unt; lasam sa scada putin si turnam sosul peste rulouri; acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptoru incins pentru 15 min. Intre timp facem pureul; cartofii fierti se zdrobesc si adaugam unt si putina smantana dulce-amestecand cu un tel. Dava va place razuiti putina nucsoara. Pregatim si sosul; calim ceapa in unt; aduagam ciupercile si cand se inmoae bine ambele la foc mediu adaugam sar,e piper , vin alb, lasam sa scada si punem sosul demiglasse (eu am praf si l-am amestecat cu apa fierbinte) si apoi smantana dulce. Lasam sa se ingroasa outin se descopera rulourile si lasam inca 10 minute sa se rumeneasca; scoatem, turnam sosul de ciuperci si servim alaturi de pureul de cartof i dulci.

Ingrediente Piept de pui umplut cu sos de ciuperci

4 jumatati de piept de pui

sare, piper, praf de usturoi

ulei de masline, unt, 3-4 catei de usturoi

o crenguta de rozmarin

1 bucatica de carnat+2-3 linguri apa calda

cascaval razuit

1 pahar de vin alb

Categorii