4 jumatati de piept de pui
sare, piper, praf de usturoi
ulei de masline, unt, 3-4 catei de usturoi
o crenguta de rozmarin
1 bucatica de carnat+2-3 linguri apa calda
cascaval razuit
1 pahar de vin alb
Pentru sos:
- 200 -300 gr ciuperci proaspete
-un cubulet de unt
-1/2 ceapa
-putin vin alb
-smantana dulce
-1-2 ta demiglasse
-sare, piper alb
Pentru pure de cartof dulce:
-3 cartofi mari dulci
-un cbulet de unt
-1-2 linguri smantana dulce
-sare, nucsoara
Pieptul de pui se curata de pielite si se desface, astfel incat sa iasa o foaie potrivita pentru a rula; eu am pus fiecare felie intre folii de plastic si le-am batut usor cu ciocanul pentru snitele; apoi le-am condimentat cu sare, piper si praf de usturoi; Lasam cca 20 minute Pregatim cartofii; ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare; Ciupercile se toaca marunt; eu am folosit pleurotus ; ceapa se toaca si ea marunt; carnatul se pune in robot si il tocam marunt -pana devine o pasta -daca e prea groasa adaugam putina apa ,amestecand bine Preparam rulourile: pe fiecare felie de carne ungem cu pasta de carnat; presaram cu cascaval si rulam cu grija; daca e nevoie punem niste scobitori sa inchidem bine rulourile. Intr-o tigaie larga punem putin ulei de masline cu 2-3 catei de usturoi zdrobiti si crenguta de rosmarin la incalzit-prajim rulourile pe toate partile-le sigilam si le dam o culoare rumena-le scoatem intr-un vas termorezistent; nu uitati sa aprindeti cuptorul Grasimea ramasa in tigaie se stinge cu vin alb si adaugam inca putin unt; lasam sa scada putin si turnam sosul peste rulouri; acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptoru incins pentru 15 min. Intre timp facem pureul; cartofii fierti se zdrobesc si adaugam unt si putina smantana dulce-amestecand cu un tel. Dava va place razuiti putina nucsoara. Pregatim si sosul; calim ceapa in unt; aduagam ciupercile si cand se inmoae bine ambele la foc mediu adaugam sar,e piper , vin alb, lasam sa scada si punem sosul demiglasse (eu am praf si l-am amestecat cu apa fierbinte) si apoi smantana dulce. Lasam sa se ingroasa outin se descopera rulourile si lasam inca 10 minute sa se rumeneasca; scoatem, turnam sosul de ciuperci si servim alaturi de pureul de cartof i dulci.