Piept de rata afumat

Timp de preparare 6 ore si 20 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Piept de rata afumat

Anul acesta am zis ca o sa pregatesc si alte bunatati pentru masa de Paste, asa ca am adunat piept de rata de la ratele mele gotice si cu cateva zile inainte de marea sarbatoare am dat drumul afumatului.Curăță ceapa și usturoiul, se ține bucăți, se pune într-un bol, se adaugă toate condimentele, sarea, vinul și se pun bucățile de piept de rață, se amestecă și se lasă la macerat aproximativ trei zile. Din cand in cand se amesteca pieptul de rata in compozitie pentru a include macerarea tuturor bucatilor. Cu 12 ore înainte de fumat, scoateți din vas și agățați în afumător pentru a se scurge. Este bine sa faci aceasta operatie seara si sa fumezi a doua zi. Se afuma cu lemn tare de cires sau stejar, noi am afumat cu stejar, gustul si aroma este deosebita. Se lasa sa fumeze vreo 6 ore sau pana cand o gustati si vedeti ca a patruns bine. Aveți o poftă pentru cei dragi de un deliciu de vânătoare.Carnea de rață gotică sau mută așa cum se numește este o carne roșie de vânat. Rațele gotice sunt între sălbatice și domestice, își adună ouăle și cloc unde își depun ouăle, dacă le schimbi locul nu vor cloci!

Ingrediente Piept de rata afumat

6 bucati piept de rata gotica

adica piept de ratoi fiindca ratele sunt mai mici

rotoii fiind foarte mari.

300 ml. vin

1 lingura rasa de sare

1 lingurita piper boabe

1 lingurita rozmarin

1 lingurita condimente pui

2 linguri mari cu boia de ardei dulce

1 capatana de usturoi

4 cepe

Categorii