Piept de rata afumat

Timp de preparare 6 ore si 20 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Piept de rata afumat

Anul acesta am zis ca o sa pregatesc si alte bunatati pentru masa de Paste, asa ca am adunat piept de rata de la ratele mele gotice si cu cateva zile inainte de marea sarbatoare am dat drumul afumatului.Curăță ceapa și usturoiul, se ține bucăți, se pune într-un bol, se adaugă toate condimentele, sarea, vinul și se pun bucățile de piept de rață, se amestecă și se lasă la macerat aproximativ trei zile. Din cand in cand se amesteca pieptul de rata in compozitie pentru a include macerarea tuturor bucatilor. Cu 12 ore înainte de fumat, scoateți din vas și agățați în afumător pentru a se scurge. Este bine sa faci aceasta operatie seara si sa fumezi a doua zi. Se afuma cu lemn tare de cires sau stejar, noi am afumat cu stejar, gustul si aroma este deosebita. Se lasa sa fumeze vreo 6 ore sau pana cand o gustati si vedeti ca a patruns bine. Aveți o poftă pentru cei dragi de un deliciu de vânătoare.Carnea de rață gotică sau mută așa cum se numește este o carne roșie de vânat. Rațele gotice sunt între sălbatice și domestice, își adună ouăle și cloc unde își depun ouăle, dacă le schimbi locul nu vor cloci!

Ingrediente Piept de rata afumat

6 bucati piept de rata gotica

adica piept de ratoi fiindca ratele sunt mai mici

rotoii fiind foarte mari.

300 ml. vin

1 lingura rasa de sare

1 lingurita piper boabe

1 lingurita rozmarin

1 lingurita condimente pui

2 linguri mari cu boia de ardei dulce

1 capatana de usturoi

4 cepe

Categorii

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Reteta culinara Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Reteta culinara Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă din categoria Mancaruri de legu