Piept de rață crud uscat

Reteta culinara Piept de rață crud uscat din categoria Mezel de casa. Specific Franta. Cum sa faci Piept de rață crud uscat

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de rață crud uscat

 

O specialitate rafinata usor de facut de casa. Trebuie numai sa asteptati 3-4 saptamani sa se usuce.Pieptul de rata este o delicatesa foarte apreciata in bucataria frantuzeasca.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/12/piept-de-rata-crud-uscat.html

1 piept de rata 500 g sare marina groasa cimbru uscat piper proaspat macinat piper boabe de Sichuan

Se pune sare groasa pe fundul unui vas. Deasupra se pune pieptul de rata si se acopera complet cu sare. Filmati vasul cu film alimentar. Se lasa la macerat 24 de ore la frigider (deasupra sertarului cu legume).  

A doua zi, clătiți pieptul de rață sub apă rece și uscați-l bine cu prosoape de hârtie.   

Apoi asezati pieptul de rata pe un prosop curat, piperati-l generos pe toate partile, adaugati cimbru uscate si piper boabe de Sichuan.   

Rulați-l în prosopul curat și puneți-l înapoi în frigider timp de 3-4 săptămâni (sau agățat într-o pivniță răcoroasă).   

Pentru a verifica: într-un singur fel, apasați cu degetul mare. Ar trebui să păstreze puțină flexibilitate. Tăiați pieptul de rață în felii foarte subțiri.  Perfect ca aperitiv sau pentru a face o salată.  Odată uscat il puteti pune si pastra sub vid. Se poate astfel pastra in frigider luni de zile,  Tăiați cantitatea necesară și refaceți vidul . 

Eu după 3 săptămâni de uscare l-am tăiat în felii subțiri, ambalat în vid și congelat.    Am facut 3 pungi de 12 -14 felii.   

Este excelent, nu este prea uscat și nici prea sărat, mult mai bun decât pieptul de rață uscat pe care l-am cumpărat.   

Ingrediente Piept de rață crud uscat

1 piept de rata

500 g sare marina groasa

cimbru uscat

piper proaspat macinat

piper boabe de Sichuan

Categorii