Pilaf cu cartofi si carne de pui

Reteta culinara Pilaf cu cartofi si carne de pui din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pilaf cu cartofi si carne de pui

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pilaf cu cartofi si carne de pui

 

Retete de suflet  Un preparat de vara cu pui de tara.

aproximativ 600-700 g pui 2 cartofi mari 2 morcovi 1 ceapă mare 1 ardei kapia verde sau rosu aproximativ 200 g de orez 50 ml ulei sare piper patrunjel verde

Mai întâi tăiem puiul, tăiem ceapa cubulețe și punem unul dintre morcovi pe răzătoare cu ochiuri mici. Se caleste carnea impreuna cu ceapa si morcovul ras in ulei incins. Se adauga o lingurita de sare si piper dupa gust.

Transferați amestecul călit într-un vas termorezistent, adăugați orezul, cartofii tăiați cubulețe, celălalt morcov feliat și ardeiul tăiat julien. Se acopera cu apa si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana cand mancarea este suficient de fierta. Din când în când amestecăm mâncarea. Dacă este necesar, adăugați mai multă apă.

La final se adauga patrunjelul tocat marunt si se amesteca. Poftă bună!

Ingrediente Pilaf cu cartofi si carne de pui

aprox. 600-700 g carne de pui

2 cartofi mari

2 morcovi

1 ceapa mare

1 ardei kapia verde sau rosu

aprox. 200 gr orez

50 ml ulei

sare

piper

patrunjel verde

Categorii