Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod de preparare: Pilaful: Se pune apa la fiert, iar cand incepe se fiarba, se adauga legumele taiate grosier. Se condimenteaza dupa gust. Supa este gata in aprox 30 de minute. Se spala orezul in 4-5 ape, apoi se asaza orezul intr-o craticioara in care am pus un strat subtire de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare, aceasta ar trebui sa acopere orezul de grosimea a trei degete. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute. Intre timp, se pregateste sosul de ciuperci: Se caleste ceapa in putin ulei incins pana se topeste putin, apoi se adauga un pahar cu apa. Cand apa fierbe, se adauga ciupercile si se condimenteaza dupa gust. Dupa ce scade apa la jumatate, se adauga 1 lingura cu bulion, se mai lasa putin sa fiarba, apoi se ia focul. Se serveste cu salata de varza alba si varza rosie. Timp total: aprox 1h 10min Portii: 4 Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/pilaf-cu-sos-de-ciuperci-de-post.html

Ingrediente Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru pilaf:

1 cana mare cu orez

1 litru apa

1 cescuta ulei

1 morcov

1 ardei gra

1 ceapa

1 telina mica

Pentru sosul de ciuperci:

1 borcan de ciuperci (280 g)

1 pahar apa (300 ml)

1 lingura bulion

1 ceapa uscata

Sare si piper dupa gust

Cateva fire de patrunjel

Optional: varza rosie si alba pentru salata

Categorii