Piscialandrea / Tarta cu ansoa italiana
Reteta culinara Piscialandrea / Tarta cu ansoa italiana din categoria Pizza. Specific Italia. Cum sa faci Piscialandrea / Tarta cu ansoa italiana
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Piscialandrea / Tarta cu ansoa italiana
Astazi este ziua nationala a Italiei. În ziua de 2 iunie, cetățenii italieni sărbătoresc ziua națională a Italiei, zi în care, în anul 1946, a avut loc referendumul în urma căruia Italia a fost proclamată republică.Referendumul ce a stabilit forma de guvernământ a Italiei postbelice a avut loc timp de doua zile, 2 și 3 iunie 1946, italienii fiind chemați să aleagă una din cele două variante de organizare statală: republică sau monarhie. Acest referendum a reprezentat și ocazia cu care s-a folosit, pentru prima oara în Italia, votul universal. Rezultatele oficiale au fost anunțate pe data de 18 iunie: peste 12.700.000 de cetățeni italieni au votat în favoarea republicii, peste 10.700.000 în favoarea monarhiei și aproximativ 1.500.000 nu au votat sau au anulat votul. În urma acestor rezultate, Curtea Suprema a proclamat nașterea Republicii Italiene. Cu ocazia acestei zile va prezint o tarta cu ansoa, ceapa, sos de rosii si usturoi din regiunea Liguria. Numele Piscialandrea vine de la legendarul Andrea Doria amiral de Gênes. Andrea Doria (născut în Liguria) este un condotier. Este considerat ca restauratorul libertatii Genovese si ca unul dintre cei mai mari generali și cei mai buni marinari al epocii lui. In Franta exista o reteta asemanatoare la Pissaladière . Este o specialitate provensala originara din zona portului Nisa. Este o tarta provensala cu aluat de paine, cu o pasta de ansoa (pissalat) si cu ceapa calita. In Italia, mai precis in regiunea Liguria, se adauga in plus sos de rosii si usturoi. Va prezint deci varianta liguriana. Ambele sunt delicioase. http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/06/piscialandrea-tarta-cu-ansoa-italiana.html
Ingrediente Piscialandrea / Tarta cu ansoa italiana
400 g de faina
2 linguri de drojdie uscata
3 linguri de ulei
1 lingurita de sare
200 ml de apa calduta
2 cepe mari
16-20 fileuri de ansoa
300 g de sos de rosii - de casa reteta aici
12 masline negre
4 catei de usturoi
oregano
ulei de masline
sare
piper