Piure de fasole boabe cu ragu de porc
Reteta culinara Piure de fasole boabe cu ragu de porc din categoria Porc. Cum sa faci Piure de fasole boabe cu ragu de porc
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Piure de fasole boabe cu ragu de porc
Este un fel de fasole frecata, dar putin mai moale si transformata intr-un piure foarte fin. In complectarea acestui piure am facut un ragu din carne de porc. De obicei, ragu este un sos care se foloseste la paste. Eu am adaugat mai putin sos de rosii, am lasat sa scada bine si l-am folosit cu succes alaturi de muraturi.
Ingrediente Piure de fasole boabe cu ragu de porc
500 gr fasole cu bob de marime medie
Apa
1 lingurita bicarbonat
Sare si piper proaspat rasnit
1 lingura paprika afumata
5 linguri ulei de masline extravirgin
5 catei de usturoi
Pentru ragu de porc:
800 gr pulpa de porc
1 praz
5 linguri ulei de masline extravirgin
1 borcanel mic cu pasta de gogosari
2-3 linguri concentrat de rosii
1 cescuta mica de apa
Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
2 linguri cimbru uscat