Pizza

Reteta culinara din categoria Pizza. Cum sa faci Pizza

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pizza

Pentru aluat:

500 g făină 50 ml ulei 300 ml apă 1 linguriță cu vârf de sare 1 linguriță de zahăr 15 g drojdie proaspătă sau 5 g uscată

Pentru topping:

salam, cârnați, cabanos ardei, ciuperci, porumb, măsline 3 linguri ketchup cașcaval un ou o lingură smântână

Ca să facem aluatul:

Amestecăm toate ingredientele pentru aluat și frământăm aproximativ 5-6 minute(Atenție: apa trebuie să fie călduță!). După aceea, lăsăm aluatul la o parte în timp ce pregătim umplutura.

Umplutura:

Cașcavalul trebuie o parte(cea mai mare) să fie rasă, iar cealaltă parte tăiat felii foarte subțiri. În alt vas amestecăm oul, smântâna și ketchup-ul. Feliem și restul ingredientelor. 

Pentru final: 

Întindem aluatul într-o tavă unsă cu ulei (puteți folosi și hârtie de copt), ridicând maginile puțin mai sus. Punem feliile foarte subțiri de cașcaval, iar peste ele restul ingredientelor (recomand să puneți cașcavalul ras pe deasupra, iar peste el sosul cu ou). Se pune la copt aprox. 35-40 minute (depinde de cât de bun e cuptorul). După aceasta se scoate de la cuptor și se păzește de pofticioși până se răcește puțin, iar apoi se servește😋. Poftă bună!

Ingrediente Pizza

500 g făină

50 ml ulei

300 ml apă

1 linguriță cu vârf de sare

1 linguriță de zahăr

15 g drojdie proaspătă sau 5 g uscată

salam, cârnați, cabanos

ardei, ciuperci, porumb, măsline

3 linguri ketchup

cașcaval

un ou

o lingură smântână

Categorii