Pizza
Reteta culinara din categoria Pizza. Cum sa faci Pizza
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pizza
Pentru aluat:
500 g făină 50 ml ulei 300 ml apă 1 linguriță cu vârf de sare 1 linguriță de zahăr 15 g drojdie proaspătă sau 5 g uscatăPentru topping:
salam, cârnați, cabanos ardei, ciuperci, porumb, măsline 3 linguri ketchup cașcaval un ou o lingură smântânăCa să facem aluatul:
Amestecăm toate ingredientele pentru aluat și frământăm aproximativ 5-6 minute(Atenție: apa trebuie să fie călduță!). După aceea, lăsăm aluatul la o parte în timp ce pregătim umplutura.
Umplutura:
Cașcavalul trebuie o parte(cea mai mare) să fie rasă, iar cealaltă parte tăiat felii foarte subțiri. În alt vas amestecăm oul, smântâna și ketchup-ul. Feliem și restul ingredientelor.
Pentru final:
Întindem aluatul într-o tavă unsă cu ulei (puteți folosi și hârtie de copt), ridicând maginile puțin mai sus. Punem feliile foarte subțiri de cașcaval, iar peste ele restul ingredientelor (recomand să puneți cașcavalul ras pe deasupra, iar peste el sosul cu ou). Se pune la copt aprox. 35-40 minute (depinde de cât de bun e cuptorul). După aceasta se scoate de la cuptor și se păzește de pofticioși până se răcește puțin, iar apoi se servește😋. Poftă bună!
Ingrediente Pizza
500 g făină
50 ml ulei
300 ml apă
1 linguriță cu vârf de sare
1 linguriță de zahăr
15 g drojdie proaspătă sau 5 g uscată
salam, cârnați, cabanos
ardei, ciuperci, porumb, măsline
3 linguri ketchup
cașcaval
un ou
o lingură smântână