Pizza cu aluat tinut la rece peste noapte

Reteta culinara din categoria Pizza. Specific Italia. Cum sa faci Pizza cu aluat tinut la rece peste noapte

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pizza cu aluat tinut la rece peste noapte

 

 Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE
500 grame de faiana 300 ml de apa calduta 1 lingurita de sare 1 plic de drojdie uscata 1 lingura de ulei de masline

Dupa reteta unei prietene din Italia, blatul a iesit subtire si crocant. Se amesteca bine toate ingredientele, se lasa aluatul 30 de minute la crescut, dupa ce a crescut se framanta 1 minut si il punem in frigider intr-un bol acoperit cu folie alimentara. Lasam aluatul 6 ore la frigider sau toata noaptea. Peste pizza fiecare pune ce doreste. Se pune la cuptor pizza la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 15-20 de minute. Pofta buna.

Ingrediente Pizza cu aluat tinut la rece peste noapte

500 grame de faiana

300 ml de apa calduta

1 lingurita de sare

1 plic de drojdie uscata

1 lingura de ulei de masline

Categorii