Pizza cu aluat tinut la rece peste noapte
Reteta culinara din categoria Pizza. Specific Italia. Cum sa faci Pizza cu aluat tinut la rece peste noapte
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pizza cu aluat tinut la rece peste noapte
Aluaturi de casa
INGREDIENTE
Dupa reteta unei prietene din Italia, blatul a iesit subtire si crocant. Se amesteca bine toate ingredientele, se lasa aluatul 30 de minute la crescut, dupa ce a crescut se framanta 1 minut si il punem in frigider intr-un bol acoperit cu folie alimentara. Lasam aluatul 6 ore la frigider sau toata noaptea. Peste pizza fiecare pune ce doreste. Se pune la cuptor pizza la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 15-20 de minute. Pofta buna.
Ingrediente Pizza cu aluat tinut la rece peste noapte
500 grame de faiana
300 ml de apa calduta
1 lingurita de sare
1 plic de drojdie uscata
1 lingura de ulei de masline