Pizza cu brânzeturi, ciuperci și mușchi file

Reteta culinara Pizza cu brânzeturi, ciuperci și mușchi file din categoria Pizza. Cum sa faci Pizza cu brânzeturi, ciuperci și mușchi file

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pizza cu brânzeturi, ciuperci și mușchi file

 

Acum ceva timp am făcut pizza cu brânzeturi, iar de atunci numai cu brânzeturi le-am făcut, am renunțat la salamuri și ne-a plăcut mai mult așa. În schimb, încercăm diverse combinații de brânzeturi. De data aceasta am încercat una cu brânză de burduf, mozzarella și cașcaval, în plus am adăugat ciuperci și mușchi file crud uscat. Pentru că mușchiul e ușor sărat, trebuie să adaptați cantitatea de sare din aluat. Ce am mai schimbat: am pus numai bere la aluat, am avut ceva emoții să nu aibă alt gust, dar am fost mulțumită, a ieșit pufoasă și bună. Nu uitați de ponturile de data trecută: blat subțire, 15 minute la foc iute, o tavă cu apă pentru aburi care să facă blatul de pizza moale (eu am dat la cuptor 2 tăvi cu pizza: cea de sus va ieși mai moale, datorită aburilor degajați de pizza de pe raftul de jos, în acest caz nu mai trebuie tava cu apă).

 

INGREDIENTE
10 g drojdie uscată, aprox 380 g făină albă, 45 ml ulei de măsline, 300 ml bere, 1 linguriță sare, 0,5 linguriță busuioc uscat, 0,5 linguriță oregano uscat, Ketchup light cu îndulcitor din ștevie, după gust, 150 g mozzarella, 150 g cașcaval, 300 g brânză de burduf, 4 ciuperci Champignon mari, 4 felii mușchi file crud uscat

Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie felii subțiri și se rumenesc într-o tigaie, fără ulei sau sare. Se dau deoparte.

Se pregătește aluatul: într-un castron încăpător se amestecă drojdia uscată cu puțină făină, se toarnă berea, apoi uleiul, sarea, mirodeniile și apoi făină în ploaie, cât cuprinde, amestecând și frământând puțin, până se obține un aluat moale. Se transferă aluatul pe blatul presărat cu făină și se frământă până se obține un aluat consistent, dar elastic. Mie mi-au fost suficiente 380 g de făină la aluat, pentru 2 bucăți de pizzade 34 cm diametru.

Se împarte aluatul în 2 bucăți, se întinde fiecare în foaie subțire și se rulează pe sucitorul înfăinat pentru a o transfera mai ușor într-o tavă pentru pizza (care are niște găurele speciale ce permit trecerea aerului la coacere). Eu am făcut 2 tăvi.

Se unge aluatul cu ketchup. Într-un vas se dau pe răzătoare mozzarella și cașcavalul, iar bânza de burduf se rupe cu mâna bucățele, apoi se amestecă toate brânzeturile și se presară pe pizza. Se adaugă ciupercile și mușchiul file rupt cu mâna.

Se coace pizza la cuptorul încins, la foc iute (eu am o treaptă la aragaz pentru pizza) pentru 15 minute (sau până se rumenește).

Timp de pregătire: 30 min

Timp de coacere: 15 min

Porții: 4 ( se obțin 2 pizza de 34 cm)

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/pizza-cu-branzeturi-ciuperci-si-muschi.html

Ingrediente Pizza cu brânzeturi, ciuperci și mușchi file

10 g drojdie uscată,

aprox 380 g făină albă,

45 ml ulei de măsline,

300 ml bere,

1 linguriță sare,

0,5 linguriță busuioc uscat,

0,5 linguriță oregano uscat,

Ketchup light cu îndulcitor din ștevie, după gust,

150 g mozzarella,

150 g cașcaval,

300 g brânză de burduf,

4 ciuperci Champignon mari,

4 felii mușchi file crud uscat

Categorii