Pizza cu chorizo
Reteta culinara Pizza cu chorizo din categoria Pizza. Specific Spania. Cum sa faci Pizza cu chorizo
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pizza cu chorizo
A spus cineva pizza? Sari si pe mine! Lasă-mi pe cineva să-mi spună despre pizza, că mă apuc imediat de treabă! Ne place foarte, foarte mult pizza, special preparata in casa, cu ingrediente diferite, dupa gustul fiecaruia! De data aceasta cu chorizo, preferatul soțului! Va invit si pe voi sa il pregatiti, ca este foarte simplu!
Pentru aluat: 350 gr faina 180 ml apă caldă 10 gr drojdie proaspata 1 lingurita zahar ras 2 linguri ulei de masline sare Pentru topping: 100 gr chorizo 50 gr măsline negre fără sâmburi 150 gr mozzarella rasa 6 linguri suc de roșii de casă oregano uscat frunze proaspete de busuioc Aluat: Cerneți făina într-un castron, faceți o gaură în mijloc. Se pune drojdia zdrobita, zaharul si putina apa calduta. Lăsați drojdia să crească timp de 15 minute, apoi porniți și amestecați. Se adauga sare, se toarna restul de apa si se framanta. La final se adauga uleiul, se framanta inca 2 minute. Se acoperă aluatul, se lasă la dospit 35-40 de minute, la loc cald. Dupa ce a crescut, presaram faina pe masa de lucru, impartim aluatul in jumatate. Topping: Chorizzo the taiati şaibe subţiri. Tăiați măslinele în felii. Întindeți prima foaie de aluat, dați-i o formă rotundă. Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda, asezati foaia de blat. Se unge cu jumatate din sucul de rosii, se presara putin oregano uscat. Se pun felii de chorizo, masline, apoi se presara jumatate din mozzarella. Dam pizza la cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 20 de minute. Când este roșu, înseamnă că este gata. Faceți același lucru cu a doua pizza. Presărați câteva frunze de busuioc proaspăt și serviți fierbinte! Poftă bună!Ingrediente Pizza cu chorizo
Pentru aluat: 350 gr faina 180 ml apa calduta 10 gr drojdie proaspata 1 lingurita rasa zahar 2 linguri ulei de masline sare Pentru topping: 100 gr chorizo 50 gr masline negre fara samburi 150 gr mozzarella rasa 6 linguri suc de rosii de casa oregano uscat frunze proaspete de busuioc
350 gr faina
180 ml apa calduta
10 gr drojdie proaspata
1 lingurita rasa zahar
2 linguri ulei de masline
sare
100 gr chorizo
50 gr masline negre fara samburi
150 gr mozzarella rasa
6 linguri suc de rosii de casa
oregano uscat
frunze proaspete de busuioc