Pizza cu coronita de cabanosi

Reteta culinara Pizza cu coronita de cabanosi din categoria Pizza. Cum sa faci Pizza cu coronita de cabanosi

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pizza cu coronita de cabanosi

 

Aluaturi de casa Asa de bine arata pizza asta a lui Merisor, ca a trebuit sa o fac si eu.

 

INGREDIENTE
Aluat: 25 g drojdie proaspata 1 lingura zahar 200 ml lapte cald 50 g smantana la temperatura camerei 1 lingurita de sare 400 g faina (sau cat cuprinde) 50 ml ulei Topping: 7 cabanosi (270 g) 2 oua 1 praf de sare 100 g ketchup dulce putin oregano uscat putin busuioc uscat putin piper macinat 200 g muschi file feliat 200 g salam sarbesc feliat 1 borcan de 280 g de ciuperci feliate 120 g de cascaval afumat ras

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa aceea, se adauga smantana si sarea si se incepe framantarea. Se adauga faina cat cuprinde, iar la final se pune uleiul si se formeaza o bila de aluat elastic si nelipicios, care se lasa la crescut la loc cald.

Apoi, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Aluatul se intinde pe masa de lucru infainata cu ajutorul unui sucitor. Se asaza intr-o tava mare unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Pe margini se pun cabanosii, care se acopera cu aluat. Se taie atat aluatul, cat si cabanosii in bucatele de 1-2 cm si se rotesc astfel incat cabanosii sa fie cu partea taiata in sus, iar aluatul sa ii inconjoare.

Ouale se amesteca cu un praf de sare, ketchupul, putin oregano uscat, putin busuioc uscat si putin piper macinat si se unge blatul liber cu aceasta compozitie. Se adauga muschiul file, salamul si ciupercile feliate. Se toarna restul de compozitie cu ketchup si oua si se intinde pe toata suprafata pizzei, mai putin pe partea cu cabanosi, apoi se presara cascavalul ras.

Se introduce tava la cuptor pana cand pizza este bine coapta.

Ingrediente Pizza cu coronita de cabanosi

Aluat:

25 g drojdie proaspata

1 lingura zahar

200 ml lapte cald

50 g smantana la temperatura camerei

1 lingurita de sare

400 g faina (sau cat cuprinde)

50 ml ulei

Topping:

7 cabanosi (270 g)

2 oua

1 praf de sare

100 g ketchup dulce

putin oregano uscat

putin busuioc uscat

putin piper macinat

200 g muschi file feliat

200 g salam sarbesc feliat

1 borcan de 280 g de ciuperci feliate

120 g de cascaval afumat ras

Categorii