Pizza cu margini umplute ( din nou, alt aluat )
Reteta culinara Pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat) din categoria Pizza. Cum sa faci Pizza cu margini umplute ( din nou, alt aluat )
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pizza cu margini umplute ( din nou, alt aluat )
Pentru ca imi place sa ma joc cu aluaturile , incerc retete noi de aluaturi. Am gasit acest aluat de pizza la ''Video retetele Mihaelei'', l-am tot incercat, chiar am copt pizza si la noul nostru gratar, a iesit un pic cam bronzata pana m-am dumirit cum sta treaba cu temperatura...am sa postez si fotografia cu pizza coapta la gratar......in fine este un blat care-mi place foarte mult, e mai moale si cam lipicios la framantat, dar nu-i bai ca ne lipicim un pic, important este produsul final, un blat pufos si gustos.
Blat pentru o pizza mare 30 cm 300 g faina pt. pizza 8 g sare 4 g drojdie uscata 15 g zahar 220 g lapte 3,5% grasime Sos de rosii cu cimbru, piper si oregano ( facut de mine) Umplutura ( aici este la alegere dupa gustul fiecaruia) muschi tiganesc cascaval masline rosii cherry branza cheddarIntr-un castron am cernut faina, am adaugat zaharul si sarea, am amestecat bine. Separat am incalzit laptele ( caldut nu fierbinte pentru ca nu se mai activeaza drojdia), am adaugat drojdia uscata in el, am amestecat bine si am lasat cateva minute, apoi am turnat peste faina si am inceput sa framant cca 10 min, aluatul obtinut este unul mai lipicios. Am uns cu ulei un castron, am asezat aluatul, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la crescut cca 1 o ora. Am pregatit umplutura, sosul l-am avut facut si pus in borcanele mici cat sa folosesc la o pizza. Am folosit o tava de pizza cu gaurele, diametru de 30 cm, am uns-o bine, am intins aluatul un pic mai mare decat diametru tavii. Cascavalul l-am taiat betisoare si l-am asezat roata pe blatul de pizza,apoi l-am invelit cu surplusul de aluat, am crestat marginile din loc in loc si le-am rasucit, apoi am intins sosul si am pus restul de umplutura cum m-a lovit imaginatia . Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, sub tava de pizza am bagat tava de la cuptor plina cu apa, am lasat la copt pana a inceput sa se rumeneasca frumos, am obtinut un aluat pufos si foarte gustos, eu am mancat doar marginile. Imaginea cu pizza mai bronzata este coapta la gratar.
Ingrediente Pizza cu margini umplute ( din nou, alt aluat )
Blat pentru o pizza mare 30 cm
300 g faina pt. pizza
8 g sare
4 g drojdie uscata
15 g zahar
220 g lapte 3,5% grasime
Sos de rosii cu cimbru, piper si oregano ( facut de mine)
Umplutura ( aici este la alegere dupa gustul fiecaruia)
muschi tiganesc
cascaval
masline
rosii cherry
branza cheddar