Pizza cu muschi de caprioara

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pizza cu muschi de caprioara

Rosiile se curata de pielita si se taie cubulete. Ardeiul capia si ardeiul iute se curata de seminte si se toaca marunt. Ceapa si usturoiul se taie cubulete. Se incing 3 linguri de ulei intr-o cratita, se adauga legumele tocate, sarea, piperul si se fierb pana cand se ingroasa sosul. Intr-un castron se amesteca drojdia cu apa calduta, o lingurita de sare, zaharul tos si putina faina. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca. Se adauga laptele caldut, doua linguri de ulei, se toarna in mijlocul fainii si se framanta totul pana rezulta un aluat potrivit de tare. Se lasa sa dospeasca. Se intinde o foaie din aluat, se aseaza foaia de aluat intr-o tava unsa cu ulei, se unge cu sos de rosii, se rade cascaval si se aseaza feliile de muschi de caprioara. Se rade cascaval deasupra, se presara busuiocul uscat, frunzele de salata si se introduce tava in cuptorul incins. Se serveste cu sos de rosii si busuioc verde tocat. Pofta buna!

Ingrediente Pizza cu muschi de caprioara

500 g faina.

150 ml apa.

150 ml lapte.

25 g drojdie.

300 g muschi de caprioara afumat.

ulei

sare

piper

busuioc.

1 salata verde.

4 rosii.

1 ardei capia.

o jumatate de ardei iute.

200 g cascaval.

3 catei de usturoi.

zahar.

1 ceapa.

Categorii