Pizza cu rucola și creveți

Reteta culinara Pizza cu rucola și creveți din categoria Pizza. Specific Italia. Cum sa faci Pizza cu rucola și creveți

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pizza cu rucola și creveți

 

Credința comună este că italienii au inventat pizza. Cu toate acestea, întorcându-ne la originile din cele mai vechi timpuri, se știe că babilonienii, israeliții, egiptenii și alte culturi din Orientul Mijlociu mâncau ”pâine plată”, coaptă în cuptoare din lut. Pâinea se asemăna mult cu blatul pe care azi îl folosim la pizza. În Grecia, se mai pregătește și azi, și se consumă cu ulei de măsline și condimente specifice. Se crede că pizza zilelor noastre a luat naștere în anul 1800, când brutarul Raffaele Esposito ar fi creat-o cu ocazia vizitei regale. Conform acestei povești, din dorința de a impresiona și pentru a arăta patriotismul său, bucătaru Esposito a gătit tocmai acest aliment pentru Regele Umberto și regina Margherita ai Italiei. A întins un blat fraged pe care a așezat ingrediente în culorile reprezentative steagului acestei țări: roșii pentru culoarea roșie, mozzarella pentru culoarea albă și busuiocul pentru culoarea verde. Mâncarea a fost foarte apreciată iar în scurt timp răspândită în toată Italia și nu numai. Azi, există sute de variante ale acestei rețete fiind foarte populară pe tot globul.

Ingrediente Pizza cu rucola și creveți

8 linguri cu vârf cu făină

drojdie cât o alună

două linguri cu ulei călduț

sare după gust

apă călduță câtă ia

tarhon și busuioc

4 linguri cu pastă de roșii ( preferabil preparată în casă )

100 g rucola

100 g creveți

50 g porumb

6 ciuperci potrivite

câteva felii de ardei

măsline

Categorii