Pizza cu rucola și creveți
Reteta culinara Pizza cu rucola și creveți din categoria Pizza. Specific Italia. Cum sa faci Pizza cu rucola și creveți
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pizza cu rucola și creveți
Credința comună este că italienii au inventat pizza. Cu toate acestea, întorcându-ne la originile din cele mai vechi timpuri, se știe că babilonienii, israeliții, egiptenii și alte culturi din Orientul Mijlociu mâncau ”pâine plată”, coaptă în cuptoare din lut. Pâinea se asemăna mult cu blatul pe care azi îl folosim la pizza. În Grecia, se mai pregătește și azi, și se consumă cu ulei de măsline și condimente specifice. Se crede că pizza zilelor noastre a luat naștere în anul 1800, când brutarul Raffaele Esposito ar fi creat-o cu ocazia vizitei regale. Conform acestei povești, din dorința de a impresiona și pentru a arăta patriotismul său, bucătaru Esposito a gătit tocmai acest aliment pentru Regele Umberto și regina Margherita ai Italiei. A întins un blat fraged pe care a așezat ingrediente în culorile reprezentative steagului acestei țări: roșii pentru culoarea roșie, mozzarella pentru culoarea albă și busuiocul pentru culoarea verde. Mâncarea a fost foarte apreciată iar în scurt timp răspândită în toată Italia și nu numai. Azi, există sute de variante ale acestei rețete fiind foarte populară pe tot globul.
Ingrediente Pizza cu rucola și creveți
8 linguri cu vârf cu făină
drojdie cât o alună
două linguri cu ulei călduț
sare după gust
apă călduță câtă ia
tarhon și busuioc
4 linguri cu pastă de roșii ( preferabil preparată în casă )
100 g rucola
100 g creveți
50 g porumb
6 ciuperci potrivite
câteva felii de ardei
măsline