Pizza cu ton si porumb

Reteta culinara Pizza cu ton si porumb din categoria Pizza. Specific Romania. Cum sa faci Pizza cu ton si porumb

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pizza cu ton si porumb

 

O pizza nu se refuza niciodata, indiferent de topping-ul ales. Daca nu va place cu ton, puteti folosi orice alte ingredinete va plac.

 

INGREDIENTE
Pt. blat: 900 g faina alba 1 lgt de sare 480 ml apa calduta 4 lg ulei de masline 1 lgt drojdie uscata Pt. topping: sos de rosii facut in casa 1 conserva ton in ulei porumb din conserva 1/2 ardei gras rosu 1 catel mic de usturoi 100 g mozzarela masline negre

Intr-un bol se pun toate ingredientele si se amesteca bine. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca 30 de minute.

Intre timp se pune tonul sa se scurga de ulei. Se curata usturoiul si se taie felii. Ardeiul gras se spala si se taie cubulete mici.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, se rupe jumatate din aluat si se intinde pe masa infainata. Se asaza aluatul intr-o tava rotunda de pizza cu diametrul de 32 cm. Se unge aluatul cu sosul de rosii apoi se pune tonul pe toata suprafata. Se presara usturoiul feliat, boabele de porumb, ardeiul gras si maslinele. Se rade deasupra mozzarela si se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 15 minute. Se urmareste pana se roseste usor.

Din restul de aluat se prepara o pizza cu ce ingrediente preferati.

Pofta buna!

Ingrediente Pizza cu ton si porumb

900 g faina alba

1 lgt de sare

480 ml apa calduta

4 lg ulei de masline

1 lgt drojdie uscata

sos de rosii facut in casa

1 conserva ton in ulei

porumb din conserva

1/2 ardei gras rosu

1 catel mic de usturoi

100 g mozzarela

masline negre

Categorii