Pizza de post, cu ciupercute intregi

Reteta culinara din categoria Pizza. Specific Romania. Cum sa faci Pizza de post, cu ciupercute intregi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pizza de post, cu ciupercute intregi

 

De dragul ciupercuțelor acestea întregi m-am decis să fac o pizza, de post, pentru că suntem în Postul Crăciunului. A fost foarte bună și consistentă. Ca urmare, s-a terminat imediat, câte două porții pentru fiecare, așa că sunt sigură că voi repeta această experiență culinară. 

Ingrediente Pizza de post, cu ciupercute intregi

Pentru aluat:

150 grame de făină albă

15 grame de drojdie proaspătă

1/2 linguriță de sare extrafină

1 linguriță de zahăr tos

1 lingură de ulei de floarea soarelui

apă caldă

Pentru umplutură:

1 borcan de ciupercuțe conservate întregi (280 grame)

100 grame de cașcaval vegetal

1 ardei capia

12-14 roșii cherry

măsline feliate

5-6 linguri de suc de roșii

sare

piper

busuioc uscat

Pentru sosul de roșii:

150 ml de suc de roșii

1 praf de sare

1 linguriță de zahăr tos

oregano

boia de ardei

busuioc uscat

1 cățel de usturoi (pisat)

piper

Categorii