Pizza de post, cu ciupercute intregi

Reteta culinara din categoria Pizza. Specific Romania. Cum sa faci Pizza de post, cu ciupercute intregi
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pizza de post, cu ciupercute intregi
De dragul ciupercuțelor acestea întregi m-am decis să fac o pizza, de post, pentru că suntem în Postul Crăciunului. A fost foarte bună și consistentă. Ca urmare, s-a terminat imediat, câte două porții pentru fiecare, așa că sunt sigură că voi repeta această experiență culinară.
Ingrediente Pizza de post, cu ciupercute intregi
Pentru aluat:
150 grame de făină albă
15 grame de drojdie proaspătă
1/2 linguriță de sare extrafină
1 linguriță de zahăr tos
1 lingură de ulei de floarea soarelui
apă caldă
Pentru umplutură:
1 borcan de ciupercuțe conservate întregi (280 grame)
100 grame de cașcaval vegetal
1 ardei capia
12-14 roșii cherry
măsline feliate
5-6 linguri de suc de roșii
sare
piper
busuioc uscat
Pentru sosul de roșii:
150 ml de suc de roșii
1 praf de sare
1 linguriță de zahăr tos
oregano
boia de ardei
busuioc uscat
1 cățel de usturoi (pisat)
piper