Pizza de toamna cu aluat nedospit

Reteta culinara din categoria Pizza. Cum sa faci Pizza de toamna cu aluat nedospit

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pizza de toamna cu aluat nedospit

 

Am vazut aceasta pizza apetisanta la Andra, mi-a placut mult ca a folosit aluat nedospit si m-am gandit sa o incerc pentru concursul “Retete inspirate de toamna”. Am modificat cantitatile, pentru ca am avut nevoie sa fac 2 tavi. Mirodeniile uscate le-am adaugat in aluat pentru o aroma intensa. Am inlocuit praful de copt cu drojdia. Mi-a placut ca Andra a pus si mazare si porumb, dar eu nu am avut, asa ca am decorat cu ce am avut. Am folosit si ciuperci proaspete pe care le-am rumenit intr-o tigaie si care au dat o aroma de toamna foarte placuta.

Ingrediente Pizza de toamna cu aluat nedospit

pentru aluat:

1 cub mic de drojdie proaspata (25 g);

520 g faina;

4 linguri ulei;

400 apa calduta;

2 lingurite rase cu sare;

Un varf de lingurita oregano uscat;

Un varf de lingurita busuioc uscat;

pentru decorat:

300 g salam rustic,

salam banatean dupa gust,

3 felii subtiri de sunca taraneasca,

cateva rosii cherry,

1 ardei,

100 ciuperci proaspete,

O mana de fasole rosie la conserva,

Masline negre si kalamata,

cascaval ras,

ketchup.

Categorii