Pizza din Sud-Vest

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pizza din Sud-Vest

Într-o cana gradata. se presara drojdia peste apa calda. Se Iasa sa stea 5 minute, sa se dizolve. Într-un castron mare, se amesteca faina, malaiul, boiaua iute, chimionul si sarea. Se adauga amestecul de drojdie, sucul de morcovi si 2 linguri de ulei. Se scoate pe o suprafata presarata cu faina si se framânta 7-10 minute. pâna când aluatul e uniform si elastic. Se scoate aluatul Într-un castron mare uns cu ulei, se acopera cu un servet umed si se Iasa la cald 1 1/2 ore, sau pâna când aluatul Îsi dubleaza volumul. Se mai framânta si se Împarte În doua. Se acopera si se Iasa 15 minute. Într-un castron. se amesteca ardeii, ceapa. porumbul si oregano cu restul de 1 lingura de ulei. Din fiecare pOrtie de aluat se face o foaie cu diametrul de 25 cm si se asaza pe o hârtie de copt neunsa. Se pun deasupra brânza si legumele; se Iasa 20 de minute. Se preÎncalzeste cuptorul la 230°C. Se coc 20-25 de minute schimbând pizzele Între ele la jumatatea intervalului, pâna devin crocante.

Ingrediente Pizza din Sud-Vest

1 pachet (20 g) drojdie uscata activa

1/4 cana apa calda (40°C-46°C)

3 1/2 cani faina

1/2 cana malai

2 linguri boia iute

1 lingura chimion macinat

2 lingurite sare

1 cana suc de morcovi

3 linguri ulei de masline

1 ardei gras mare

rosu

taiat felii subtiri

1 ardei gras mare

verde

taiat felii subtiri

1 ceapa mare

taiata in felii subtiri

1 cana boabe de porumb

2 lingurite oregano uscat

225 g brânza Monterey Jack

rasa

Categorii