Pizza Feliciana

Reteta culinara Pizza Feliciana din categoria Pizza. Specific Italia. Cum sa faci Pizza Feliciana

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pizza Feliciana

 

Vedem zilnic la televizor, în emisiuni speciale, sau pur și simplu în reclame, idei pentru meniurile noastre cotidiene. Am văzut reclama cu Pizza Feliciana și mi s-a părut că, de fapt, este ”pizza cu de toate” cum mai apare aici, pe site. Mi-a părut o idee bună de pus în aplicare ieri seară, pentru cină, așa că m-am uitat atent la reclamă, ca să știu ce să fac. Am adăugat doar câteva măsline și frunze proaspete de busuioc, dar mi se pare că și aceste ingrediente fac parte din categoria ”cu de toate”... O cină rapidă, gustoasă și consistentă.

 

INGREDIENTE
Pentru aluat: 200 grame de făină albă 8 grame de drojdie proaspătă 1/2 linguriță de sare extrafină 1 linguriță de zahăr tos 1 lingură de ulei de măsline apă caldă Pentru umplutură: 100-150 grame de șuncă presată 100 grame de parmezan roșii cherry măsline feliate 2-3 linguri de suc de măsline sare piper oregano busuioc uscat Pentru decor: frunze proaspete de busuioc

Pentru aluat, se cerne făina în vasul pentru frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se adaugă drojdia proaspătă fărâmițată și zahărul. Sarea se presară pe făina din jurul adânciturii.

Se adaugă puțină apă caldă, în mijlocul vasului de frământat și se amestecă îngredientele, până ce se dizolvă zahărul și drojdia.

Apoi se adaugă în continuare apa caldă și se încorporează treptat toată făina. La urmă, pentru definitivarea aluatului se adaugă o lingură de ulei de măsline și se frământă puțin, până ce devine elastic și nelipicios.

Se acoperă aluatul cu un șervet curat și se dă la dospit, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece.

Între timp se spală roșiile și se înjumătățesc, se răzuiește parmezanul și se feliază șunca presată.

Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă puțin, pentru eliberarea bulelor de aer și se întinde o foaie cu grosimea de 5-6 mm. Se pune foaia în tava de copt, unsă cu ulei în prealabil.

Se unge foaia de aluat cu sucul de roșii și apoi se distribuie uniform: parmezanul, șunca presată, roșiile cherry înjumătățite și măslinele. Se condimentează pizza cu: sare, piper și oregano, după care se dă la cuptor, la temperatură medie, cam 25-30 de minute, până ce se coace frumos.

Atunci se scoate tava din cuptor, se decorează pizza cu frunze proaspete de busuioc, se porționează și se servește caldă.

Ingrediente Pizza Feliciana

Pentru aluat:

200 grame de făină albă

8 grame de drojdie proaspătă

1/2 linguriță de sare extrafină

1 linguriță de zahăr tos

1 lingură de ulei de măsline

apă caldă

Pentru umplutură:

100-150 grame de șuncă presată

100 grame de parmezan

roșii cherry

măsline feliate

2-3 linguri de suc de măsline

sare

piper

oregano

busuioc uscat

Pentru decor:

frunze proaspete de busuioc

Categorii