Pizza la capac
Reteta culinara Pizza la capac din categoria Pizza. Cum sa faci Pizza la capac
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pizza la capac
Retete de suflet Din aceste ingrediente ies 2 bucati de pizza coapte intr-un bol de aproximativ 20-22 cm. Am avut o tavă cu diametru mai mare și am făcut una, dar a fost destul de groasă și mai greu de copt.
Grâu: 250 gr faina alba 160 ml apă caldă sare 1/2 lingurita zahar 4 gr drojdie uscata 1 lingura ulei de masline oregano uscat Topping: 300 gr ciuperci maro proaspete 1 lingurita ulei de masline sare piper negru rozmarin verde 150 gr crema de branza 2 oua ulei pentru forma unsaCerneți făina într-un bol. Facem o gaura in care punem sare, oregano, ulei de masline si drojdia dizolvata. Turnam incet restul de apa fierbinte si framantam un aluat nelipicios pe care il acoperim si il lasam la crescut.
Curatam ciupercile, le trecem repede printr-un jet de apa si le feliem.
Intr-o tigaie se pune uleiul, ciupercile taiate felii si se acopera cu un capac. Cand incep sa lase sucul puneti capacul jos, adaugati sare, piper, rozmarin si amestecati din cand in cand pana se inmoaie si sucul se evapora. Scoateți ciupercile pe o farfurie și lăsați-le să se răcească.
Amesteca crema de branza cu putin piper si oregano uscat.
Coacem pizza intr-o tava cu fund gros si capac pe care o ungem cu putin ulei.
Împărțim aluatul în 2 părți din care facem 2 discuri de mărimea unei cratițe.
Încinge tigaia unsă, apoi dai focul la mic.
Se intinde o bucata de aluat, se acopera cu un capac si se lasa 2-3 minute pana se rumeneste.
Întoarceți aluatul pe cealaltă parte.
Se unge partea copta cu crema de branza si se presara jumatate din ciuperci.
In mijloc facem o scobitura in care vom sparge un ou pe care presaram sare si piper.
Se lasa acoperit 3-4 minute cu capacul pana se rumenesc iar fundul si oul se stabilizeaza.
In cazul in care oul nu este bine facut, scoateti vasul si dati-l la cuptor pentru 2 minute sub gratar.
Faceți același lucru pentru a doua pizza.
Ingrediente Pizza la capac
Blat: 250 gr faina alba 160 ml apa calduta sare 1/2 lingurita zahar 4 gr drojdie uscata 1 lingura ulei de masline oregano uscat Topping: 300 gr ciuperci champignon brune proaspete 1 lingurita ulei de masline sare piper negru macinat rozmarin verde 150 gr crema de branza 2 oua ulei pentru uns forma
250 gr faina alba
160 ml apa calduta
sare
1/2 lingurita zahar
4 gr drojdie uscata
1 lingura ulei de masline
oregano uscat
300 gr ciuperci champignon brune proaspete
1 lingurita ulei de masline
sare
piper negru macinat
rozmarin verde
150 gr crema de branza
2 oua
ulei pentru uns forma