Pizza la tigaie
Reteta culinara Pizza la tigaie din categoria Pizza. Specific Romania. Cum sa faci Pizza la tigaie
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pizza la tigaie
Nu mai facem o pizza de mult si ne-am dorit foarte mult, dar din moment ce nu am vrut sa asteptam sa dospeasca aluatul si nici macar cu paine nu pare o solutie, mi-am amintit ca am avut o reteta rapida de pizza undeva, tigaia. Cred că a durat mai mult să găsesc rețeta decât să prepar pizza, dar nu mi-a părut rău, pentru că rezultatul a fost pe placul nostru.
Pentru aluat: 1 sau 6 linguri faina alba 6 linguri smantana 1 pudră de sare extra fină ulei de floarea soarelui pentru a unge tigaia Pentru umplutura: 50 de grame de salam 1/2 rosu 2 linguri de ketchup măsline felii de ardei gras (rosu, galben, verde) 50 de grame de emmentaler (brânză rasă) sare piper oregano Pentru decor: frunze verzi de busuiocPregătiți mai întâi ingredientele necesare: feliați ardeii gras, feliați salamul (dacă este necesar), spălați și feliați roșiile, spălați măslinele sub jet și tăiați-le felii.
Pentru aluat se amesteca ingredientele solide (faina si sarea) si apoi se incorpora treptat oul si smantana, pentru a nu forma cocoloase. Aluatul va fi putin mai gros decat cel pentru clatite.
Se toarnă uleiul în tigaie, se lasă pe foc până se încălzește bine și apoi se adaugă aluatul, care se întinde uniform pe toată suprafața tigaii.
Se pune capacul pe tigaie si se fierbe pana cand aluatul se leaga si se rumeneste bine la baza. Apoi se ia tigaia de pe foc, se „aluneca” foaia de aluat pe o farfurie si apoi se intoarce putin in tava, sa se rumeneasca pe cealalta parte.
Se ung foaia de pizza cu ketchup si se distribuie uniform feliile de salam, feliile de ardei gras, feliile de rosii si masline.
Se adauga branza rasa (emmentaler) si se condimenteaza cu: sare, piper si oregano.
Apoi puneți capacul pe tigaie și fierbeți până se topește brânza. Apoi luam tigaia de pe foc si decoram pizza cu frunze proaspete de busuioc, feliem si servim imediat.
Ingrediente Pizza la tigaie
Pentru aluat:
1 ou
6 linguri de făină albă
6 linguri de smântână
1 praf de sare extrafină
ulei de floarea soarelui, pentru uns tigaia
Pentru umplutură:
50 grame de salam
1/2 roșie
2 linguri de ketchup
măsline
felii de ardei gras (roșu, galben, verde)
50 grame de emmentaler (cașcaval răzuit)
sare
piper
oregano
Pentru decor:
frunze de busuioc verde