Pizza la tigaie, cu ciuperci, branzeturi si masline

Reteta culinara din categoria Pizza. Specific Romania. Cum sa faci Pizza la tigaie, cu ciuperci, branzeturi si masline

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pizza la tigaie, cu ciuperci, branzeturi si masline

 

Cuptorul de la aragaz era ocupat (soția tocmai cocea pâine!), așa că m-am gândit să încerc o pizza la tigaie. Recunosc, este prima dată, dar în mod sigur că o să mai fac așa ceva! Văzusem o sumedenie de rețete pe internet așa că m-am hotărât să fac o pizza cu ciuperci (preferatele mele!), brânzeturi și măsline. Vă asigur că merită încercată deoarece este gustoasă, foarte ușor de făcut și este gata în mai puțin de jumătate de oră! Și cum nu există restricții în ceea ce privește ingredientele folosite, este la latitudinea voastră cu ce o faceți, în funcție și de ceea ce aveți prin frigider. Puteți să puneți chiar și carne cum ar fi: salam, mușchiuleț, jambon, kaiser, carne de pui, gătită etc.

 

INGREDIENTE
Pentru blat: 6-7 linguri de făină albă 1 linguriță praf de copt 3-4 linguri de smântână (sau iaurt) 1-2 ouă 1 praf sare 1 lingură ulei Pentru toping: 100 g telemea de vacă 6-8 măsline fără sâmburi, tăiate rondele 100 g cașcaval ras suc de roșii (sau pastă de tomate subțiată cu apă) 1-2 roșii proaspete (opțional) 3-4 ciuperci Champignon, mai mari oregano sare, după gust boia de ardei dule, după gust (opțional) piper măcinat, după gust (opțional)

Punem ingredientele pentru blat, într-un bol și le amestecăm bine, până ce obținem un aluat potrivit de moale și omogen.

Între timp pregătim ciupercile. Dacă sunt mature, îndepărtăm pielița de deasupra deoarece este tare iar gustul pe care-l dă, s-ar putea să nu vă placă. Spălăm ciupercile cu apă rece, le scurgem bine de apă, după care le tăiem felii mai grosuțe. Spălăm și roșiile și le tăiem feliuțe. Telemeaua și cașcavalul le dăm prin răzătoarea mică iar măslinele le tăiem rondele.

Pentru a coace pizza, folosim o tigaie neaderentă, cu capac. Încingem tigaia și o ungem cu unt iar dacă nu avem, putem să folosim puțin ulei. Turnăm aluatul în tigaie, îl întindem bine, îl ungem cu sos de roșii și-l pudrăm cu oregano. Deasupra punem ingredientele pentru toping, în straturi: telemeaua rasă, ciupercile, roșiile, măslinele și presărăm apoi cașcavalul ras. Punem capacul și lăsăm să se coacă, la foc mic, cam 10-15 minute. Când blatul se rumenește pe margini și cașcavalul este topit, înseamnă că pizza este gata! Eu am transferat-o pe un platou de servit și am porționat-o. Serviți pizza cât încă este fierbinte, cu mult sos de roșii, dacă vă place. Sosul de roșii îl putem face noi, din suc de roșii, condimentele și ierburile aromate preferate, sau folosim KETCHUP făcut în casă sau din comerț.

Poftă bună!

Ingrediente Pizza la tigaie, cu ciuperci, branzeturi si masline

Pentru blat:

6-7 linguri de făină albă

1 linguriță praf de copt

3-4 linguri de smântână (sau iaurt)

1-2 ouă

1 praf sare

1 lingură ulei

Pentru toping:

100 g telemea de vacă

6-8 măsline fără sâmburi, tăiate rondele

100 g cașcaval ras

suc de roșii (sau pastă de tomate subțiată cu apă)

1-2 roșii proaspete (opțional)

3-4 ciuperci Champignon, mai mari

oregano

sare, după gust

boia de ardei dule, după gust (opțional)

piper măcinat, după gust (opțional)

Categorii