Pizza Margherita
Reteta culinara Pizza Margherita din categoria Pizza. Specific Italia. Cum sa faci Pizza Margherita
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pizza Margherita
Am primit un ghiveci frumos cu busuioc zilele trecute și m-am gândit să-l inaugurez ieri, că tot a fost seara de pizza, când am testat diferite sortimente. Am pregătit și copt fiecare pizza altfel. Le-am făcut mai mici, ca să putem mânca din toate. Fiecare a avut favorita lui. „Aluaturi de casa”
INGREDIENTE
Timp de pregătire: 35 min
Timp de coacere: 14 min
Porții: 4
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia într-un bol cu apă caldă. Se adaugă în bolul de la mixer 245 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apă mai devreme și uleiul de măsline, se amestecă apoi se adaugă sarea. Se începe frământarea, până se obține o cocă moale și cu textură netedă (semn că e suficient frământat).
Se presară făină pe blatul de lucru (o mână de făină) și se frământă atât cât să-i dăm formă. Se transferă aluatul într-un bol (pudrat cu puțină făină) și se lasă deoparte, la dospit 25 de minute.
Se întinde aluatul pe masă, cu mâinile, se unge cu sosul de roșii, se presară busuioc. Se transferă într-o tavă pentru pizza, cu orificii.
Se scurge bine bulgărele de mozzarella și se rupe în bucăți, cu mâna și se presară pe pizza.
Se rade și mozzarella (din cea tip bloc).
Roșiile cherry se spală și se taie în jumătăți, se presară peste brânzeturi, pentru un aspect plăcut.
Se decorează cu câteva frunze de busuioc proaspăt și înainte de coacere, și după.
Se dă la cuptorul preîncălzit, se coace la foc iute (eu am un semn pentru pizza). De data aceasta, nu am mai introdus tavă cu apă pentru aburi, așa că blatul a ieșit crocant la exterior și pufos în interior. Am copt-o fix 14 minute, a ieșit rumenă, așa cum o puteți vedea în poză.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/pizza-margherita.html
Ingrediente Pizza Margherita
Pentru aluat:
12 g drojdie proaspătă,
150 ml apă caldă,
245 g făină,
3 linguri ulei de măsline,
1 linguriță rasă sare,
Pentru topping:
2 lingurițe sos de roșii,
½ linguriță busuioc uscat,
125 g brânză Mozzarella (bulgăre),
100 g brânză Mozzarella (bloc),
8 roșii cherry,
Busuioc proaspăt
În plus:
30 g făină (pentru blatul de lucru)