Pizza picanta de post, cu peste

Reteta culinara din categoria Pizza. Specific Romania. Cum sa faci Pizza picanta de post, cu peste

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pizza picanta de post, cu peste

 

Am mai făcut pizza de post, dar niciodată cu pește. Cum în acest Post al Crăciunului sunt multe zile cu dezlegare la pește, m-am gândit că acum este ocazia să încerc și o astfel de rețetă. Mi-au trebuit doar câteva ingrediente și în scurt timp am făcut o pizza gustoasă care s-a mâncat fierbinte și s-a terminat iute din farfurii. Iar acum mi se pare că ingredientul principal (peștele) s-a potrivit de minune cu sosul picant, pentru a da pizzei acest gust care ne-a făcut s-o devorăm urgent.

Ingrediente Pizza picanta de post, cu peste

Pentru aluat:

150 grame de făină albă

10 grame de drojdie proaspătă

100 ml de apă caldă

1/2 linguriță de sare extrafină

1 linguriță de zahăr tos

1-2 linguri de ulei de floarea soarelui

Pentru umplutură:

1 conservă de hering în sos picant

2-roșii cherry

15-16 măsline fărăsâmburi/feliate

100 grame cașcaval vegetal

Categorii