Pizza picanta de post, cu peste
Reteta culinara din categoria Pizza. Specific Romania. Cum sa faci Pizza picanta de post, cu peste
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pizza picanta de post, cu peste
Am mai făcut pizza de post, dar niciodată cu pește. Cum în acest Post al Crăciunului sunt multe zile cu dezlegare la pește, m-am gândit că acum este ocazia să încerc și o astfel de rețetă. Mi-au trebuit doar câteva ingrediente și în scurt timp am făcut o pizza gustoasă care s-a mâncat fierbinte și s-a terminat iute din farfurii. Iar acum mi se pare că ingredientul principal (peștele) s-a potrivit de minune cu sosul picant, pentru a da pizzei acest gust care ne-a făcut s-o devorăm urgent.
Ingrediente Pizza picanta de post, cu peste
Pentru aluat:
150 grame de făină albă
10 grame de drojdie proaspătă
100 ml de apă caldă
1/2 linguriță de sare extrafină
1 linguriță de zahăr tos
1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
Pentru umplutură:
1 conservă de hering în sos picant
2-roșii cherry
15-16 măsline fărăsâmburi/feliate
100 grame cașcaval vegetal