Pizza rulata

Reteta culinara din categoria Pizza. Specific Italia. Cum sa faci Pizza rulata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pizza rulata

 

Hmmm, am spus să încerci o altă pizza. ;) Sincer, rețeta asta pregătită de niște Pizzaiolo la televizor mi-a venit zilele astea la urechi;) și mi-a plăcut ideea. Era încă ziua de pizza, așa că am renunțat la o pizza rotundă în schimbul ei rulat;) chiar o recomand cu încredere, este foarte arătos și la fel de gustos.

făină albă de grâu 600 g, sare de mare 1 lingura, 3 linguri zahar tos, Drojdie uscată 10 g, apa 400 ml, Ulei de floarea soarelui 3 linguri. Pentru a framanta inca doua-trei linguri de ulei de masline. PENTRU Umplutura: Ketchup aprox. 50 ml, ceapa verde 4 bucati, oregano uscat aprox. 1 lingurita, Mozzarella aprox. 250 g, Branza rasa aprox. 50 g, Salam de curcan aprox. 100 g, șuncă aprox. 100 g, Ardei Kapia 1 bucată, PENTRU TOPING: galbenus de ou 1 bucata, sare de mare 1 lingura, Oregano ½ linguriță.

Pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojdia in recipientul masinii de paine.

(Atenție! Păstrați această ordine dacă doriți ca aluatul să crească!!!) Se frământă mașina de frământat și dospit, care durează 90 de minute.

Dupa ce a crescut aluatul, il asezam pe suprafata de lucru presarata cu faina, il taiem in jumatate, iar fiecare bucata se intinde de data aceasta in forma dreptunghiulara.

Spălați ardeiul și ceapa verde curat. Ceapa verde se lasa in pulpa, ardeiul kapia se taie in jullien.

Se unge unul dintre dreptunghiurile de aluat cu putin ketchup, apoi se aseaza feliile de salam de curcan pe cele doua margini, in feliile din mijloc de prosciutto, bucatele de mozzarella, cascaval ras, ceapa si ardei jullien, se presara din nou oregano si ketchup. , apoi alergați pe partea mai lungă.

Se unge rulada cu galbenus de ou batut, se presara oregano si putina sare, apoi se coace in cuptorul preincalzit pentru cca. 20 de minute la 200 de grade.

Dupa ce pizza rulata trece testul cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor si o servim calda sau rece dupa gustul fiecaruia.

Bafta si bafta!

Ingrediente Pizza rulata

Făină albă de grâu 600 g,

Sare de mare 1 lingură,

Zahăr tos 3 linguri,

Drojdie uscată 10 g,

Apă 400 ml,

Ulei de floarea soarelui 3 linguri.

Pentru frământat încă vreo două-trei linguri de ulei de măsline.

PENTRU UMPLUTURĂ:

Ketchup cca. 50 ml,

Ceapă verde 4 bucăți,

Oregano uscat cca. 1 linguriță,

Mozzarella cca. 250 g,

Cașcaval ras cca. 50 g,

Salam de curcan cca. 100 g,

Prosciutto cca. 100 g,

Ardei kapia 1 bucată,

PENTRU TOPPING:

Gălbenuș de ou 1 bucată,

Sare de mare 1 lingură,

Oregano ½ linguriță.

Categorii