Pizza rulou

Reteta culinara Pizza rulou din categoria Pizza. Cum sa faci Pizza rulou

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pizza rulou

 

O mancare foarte buna in orice moment al zilei, dimineata, pranz sau seara!

PENTRU ALUAT: Faina alba de grau 700 g, Sare de mare 1 lingura, Zahăr pentru tuse 3 linguri, Drojdie uscată 2 linguri, Apă 400 ml, Ulei de floarea soarelui 4 linguri. Pentru a framanta inca doua-trei linguri de ulei de masline. PENTRU Umplutura: Ceapa verde 4 bucati, Ketchup aprox. 50 ml, oregano uscat aprox. 1 lingurita, mustar clasic 2 linguri, branza rasa cca. 50 g, șuncă de curcan aprox. 100 g, 1 bucată piper kapia, PENTRU GARNIERE: Semințe de mac 1 lingură, ou bătut 1 bucată, Sare de mare 1 lingură, Mozzarella mini aprox. 12 bucăți, roșii cherry aprox. 12 bucăți.

Pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojdia in recipientul masinii de paine.

(Atenție! Păstrați această ordine dacă doriți ca aluatul să crească!!!) Se frământă mașina de frământat și dospit, care durează 90 de minute.

Dupa ce a crescut aluatul, il asezam pe suprafata de lucru presarata cu faina, il taiem in jumatate, iar fiecare bucata se intinde de data aceasta in forma dreptunghiulara.

Spălați ceapa verde, apoi tăiați două pe lungime apoi fâșii, ca fidelitate! 😉

Ardeiul kapia se spala, se curata si se taie cu fidelitate.

Unul dintre dreptunghiurile de aluat se unge cu mustar si putin ketchup, apoi se aseaza feliile de sunca in curcan, cascavalul ras, ceapa si ardeiul rosu, se presara din nou oregano si ketchup, apoi se ruleaza pe partea mai lunga.

Rula obtinuta se taie in rondele de aprox. 2 cm, care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Primești aprox. 12 bucăți pentru fiecare rolă! 😉

Se unge cu ou batut, se presara mac, putina sare, se orneaza artistic cu mini mozzarella, rosii cherry, apoi se coace in cuptorul preincalzit cca. 20 de minute la 200 de grade.

Dupa ce rulourile trec testul cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor si servim calde sau reci dupa gustul fiecaruia.

Bafta si bafta!

Ingrediente Pizza rulou

PENTRU ALUAT: Făină albă de grâu 700 g, Sare de mare 1 lingură, Zahăr tos 3 linguri, Drojdie uscată 2 linguri, Apă 400 ml, Ulei de floarea soarelui 4 linguri. Pentru frământat încă vreo două-trei linguri de ulei de măsline. PENTRU UMPLUTURĂ: Ceapă verde 4 bucăți, Ketchup cca. 50 ml, Oregano uscat cca. 1 linguriță, Mustar clasic 2 linguri, Cașcaval ras cca. 50 g, Șuncă de curcan cca. 100 g, Ardei kapia 1 bucată, PENTRU TOPPING: Semințe de mac 1 lingură, Ou bătut 1 bucată, Sare de mare 1 lingură, Mozzarella mini cca. 12 bucați, Roșii cherry cca. 12 bucăți.

Categorii