Pizza sfert
Reteta culinara Pizza sfert din categoria Pizza. Cum sa faci Pizza sfert
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pizza sfert
Hai sa va povestec nitel de ce am botezat-o ''pizza sfert''. Eu nu sunt fan pizza, imi place sa o pregatesc, dar sunt fan branzeturi, asa ca mi-am adjudecat un sfert din pizza si-am pus ce branzeturi am avut la indemana. Acum ca am lamurit sfertul, hai sa scriu si ce am prestat.
INGREDIENTE
Aluat : Am folosit tava de la aragaz ( aragaz tip nou, care are dimensiuni mai mari decat cele clasice), tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am maruntit drojdia, am adaugat zaharul si un pic de apa calduta, am amestecat putin si am lasat sa creasca cca 10 min, apoi am adaugat sarea, uleiul si apa calduta, putin cate putin si am framantat. Cca 30 min am framantat bine si am trantit aluatul de masa, apoi l-am asezat intr-un castron uns cu ulei, am acoperit castronul cu un servet si am lasat la crescut cca 1 ora si 1/2 , la loc cald.
Mi-am pregatit umplutura cat timp aluatul a stat la dospit. Am taiat salamul, carnatii in bucatele mai marunte, am feliat maslinele, am taiat branzeturile pentru partea mea, pentru partea cealalta le-am ras.
Am intins aluatul direct in tava, cu mainile, pe un sfert am intins almette, apoi am presarat branzeturile taiate . Pe restul de pizza am intins kechup, apoi am asezat ingredientele, am presarat branzeturile rase si am asezat rosiile cherry. Gata pizza de bagat la cuptor, pentru cca 20 min, sau pana se rumeneste frumos si blatul este copt. Sa aveti pofta !
Ingrediente Pizza sfert
Aluat pizza
550 g faina
25 g drojdie proaspata
1 lingura zahar
1 lingurita rasa cu sare
50 ml ulei masline ( sau floarea soarelui)
Umplutura pentru sfertul meu
branza cu mucegai albastru
branza maturata
almette
cascaval
branza de oaie grasa si untoasa
Umplutura pentru restul de pizza
salam rustic
carnati semiafumati
masline
ciuperci
kechup
cascaval
branza maturata
rosii cherry