Placinta cu carne de vitel

Reteta culinara Placinta cu carne de vitel din categoria Vita. Specific Romania. Cum sa faci Placinta cu carne de vitel

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu carne de vitel

 

Am avut niște carne de vițel pe care am primit-o și nu știam ce să mai pregătesc cu ea. A iesit o placinta delicioasa, care a fost apreciata de intreaga familie. Puteți folosi și un amestec de carne de porc cu carne de vită, sau doar carne de porc.

400 g foi subțiri de plăcintă ulei pentru stropire foi Umplutura cu carne: 700 g vițel tocat (sau amestec cu carne de porc) 2 cepe roșii Ardei gras roșii 200 g smantana pentru gatit 2 oua sare piper cimbru boia dulce patrunjel verde 2 linguri ulei de masline

Se încălzește o tigaie mare, antiaderentă, cu ulei de măsline și se rumenește carnea tocată. Se lucrează la foc iute și se sparg chiftelele cu o spatulă, mereu amețite. Dupa aproximativ 10 minute se pune ceapa tocata, ardeiul tocat in cubulete mici si se condimenteaza totul cu sare, piper negru macinat, boia de ardei si cimbru. Reduceți focul la mediu și continuați să căleți până când ceapa este moale. 

Opriți focul și lăsați tigaia deoparte și lăsați-o să se răcească 15 minute, apoi adăugați în tigaie smântâna, 2 ouă crude și verdeața tocată. Se adauga sare si piper dupa gust .

Incalzeste cuptorul la 170 C cu ventilatie (incalzire sus + jos) si treapta medie pentru cei cu gaz. Desfaceți pachetul cu foi de plăcintă și numărați-le: aveam 13 bucăți. Am hotarat sa le impart astfel: 4, 4, 5. Unge vasul de yena cu putin ulei si pune prima foaie. Stropiți cu ulei și puneți pe al doilea. Continuati asa cu primele 4 foi din pachet. Este foarte important să le stropiți individual cu grăsime. Se toarnă jumătate din umplutură, se nivelează și se aduc foile de plăcintă deasupra, apoi se continuă cu stratul intermediar de 4 foi (stropite cu ulei și ele), apoi se toarnă umplutura rămasă și se aduce deasupra marginile foii, apoi se termină cu ultimele 5 foi se pun tip acordeon sau evantai (pliate sau mototolite) si bine unse cu ulei. Se da placinta in cuptorul preincalzit la 170 C cu ventilatie pentru 45 de minute si apoi se verifica stadiul de coacere a placintei. Scoateți plăcinta, lăsați-o să se răcească puțin și serviți.

Ingrediente Placinta cu carne de vitel

400 g foi subțiri de plăcintă

ulei pentru stropit foile

Umplutura de carne:

700 g carne tocată de vițel (sau amestec cu porc)

2 cepe roșii

½ ardei gras roșu

200 g smântână pentru gătit

2 ouă

sare

piper

cimbru

boia dulce

pătrunjel verde

2 linguri ulei de măsline

Categorii