Placinta cu carne tocata de porc

Reteta culinara Placinta cu carne tocata de porc din categoria Porc. Cum sa faci Placinta cu carne tocata de porc

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu carne tocata de porc

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE
Umplutura: 1 ceapa 1 morcov 1 bucata de telina 100 ml ulei sare (dupa gust) putin piper macinat 500 g carne tocata de porc 100 ml vin rosu 200 ml apa putin busuioc uscat putin oregano uscat putin cimbru uscat 2 foi de dafin 200 ml suc de rosii 1 lingurita de boia de ardei dulce 1 lingura zahar Aluat: 25 g drojdie proaspata 1 lingura zahar 250 ml lapte cald 400 g faina (sau cat cuprinde) 50 g unt 1 lingurita sare Pentru uns: 1 galbenus 1 lingura de lapte seminte de mac seminte de susan

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.

Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.

Ceapa, morcovul si telina se calesc in ulei cu putina sare si putin piper. Se adauga carnea tocata si putina sare, iar dupa ce scade zeama lasata de aceasta se adauga vinul, 100 ml apa, putin busuioc uscat, putin oregano uscat, putin cimbru uscat si foile de dafin si se fierb toate pana cand scad. Se adauga sucul de rosii, 100 ml apa, boiaua de ardei dulce si zaharul (daca este necesar) si se mai fierbe totul pana cand scade. Se lasa apoi sa se raceasca.

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa aceea, se adauga untul, sarea si restul de faina si se framanta totul pana cand se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se lasa sa creasca la loc cald.

Apoi, aluatul se imparte in doua. Se intinde o parte pe masa de lucru infainata si se pune intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se toarna compozitia cu carne (pe cat posibil sa nu se puna tot lichidul ramas).

Cealalta jumatate de aluat se intinde pe masa de lucru infainata si se asaza peste compozitia cu carne. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se unge cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se presara seminte de mac si de susan. Se introduce cratita la cuptor pana cand placinta cu carne tocata de porc trece de testul scobitorii.

Ingrediente Placinta cu carne tocata de porc

Umplutura:

1 ceapa

1 morcov

1 bucata de telina

100 ml ulei

sare (dupa gust)

putin piper macinat

500 g carne tocata de porc

100 ml vin rosu

200 ml apa

putin busuioc uscat

putin oregano uscat

putin cimbru uscat

2 foi de dafin

200 ml suc de rosii

1 lingurita de boia de ardei dulce

1 lingura zahar

Aluat:

25 g drojdie proaspata

1 lingura zahar

250 ml lapte cald

400 g faina (sau cat cuprinde)

50 g unt

1 lingurita sare

Pentru uns:

1 galbenus

1 lingura de lapte

seminte de mac

seminte de susan

Categorii