Placinta cu carne tocata de porc
Reteta culinara Placinta cu carne tocata de porc din categoria Porc. Cum sa faci Placinta cu carne tocata de porc
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Placinta cu carne tocata de porc
Aluaturi de casa
INGREDIENTE
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.
Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.
Ceapa, morcovul si telina se calesc in ulei cu putina sare si putin piper. Se adauga carnea tocata si putina sare, iar dupa ce scade zeama lasata de aceasta se adauga vinul, 100 ml apa, putin busuioc uscat, putin oregano uscat, putin cimbru uscat si foile de dafin si se fierb toate pana cand scad. Se adauga sucul de rosii, 100 ml apa, boiaua de ardei dulce si zaharul (daca este necesar) si se mai fierbe totul pana cand scade. Se lasa apoi sa se raceasca.
Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald.
Dupa aceea, se adauga untul, sarea si restul de faina si se framanta totul pana cand se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se lasa sa creasca la loc cald.
Apoi, aluatul se imparte in doua. Se intinde o parte pe masa de lucru infainata si se pune intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se toarna compozitia cu carne (pe cat posibil sa nu se puna tot lichidul ramas).
Cealalta jumatate de aluat se intinde pe masa de lucru infainata si se asaza peste compozitia cu carne. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se unge cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se presara seminte de mac si de susan. Se introduce cratita la cuptor pana cand placinta cu carne tocata de porc trece de testul scobitorii.
Ingrediente Placinta cu carne tocata de porc
Umplutura:
1 ceapa
1 morcov
1 bucata de telina
100 ml ulei
sare (dupa gust)
putin piper macinat
500 g carne tocata de porc
100 ml vin rosu
200 ml apa
putin busuioc uscat
putin oregano uscat
putin cimbru uscat
2 foi de dafin
200 ml suc de rosii
1 lingurita de boia de ardei dulce
1 lingura zahar
Aluat:
25 g drojdie proaspata
1 lingura zahar
250 ml lapte cald
400 g faina (sau cat cuprinde)
50 g unt
1 lingurita sare
Pentru uns:
1 galbenus
1 lingura de lapte
seminte de mac
seminte de susan