Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Dizolvam drojdia in laptele putin caldut.
Punem faina intr-un vas si in mijlocul acesteia adaugam laptele in care am dizolvat drojdia,uleiul ,ouale si sarea.
Amestecam bine folosind o lingura.
Ungem o tava cu ulei si o captusim cu hartie de copt.
Turnam jumatate de aluat in tava.
Pudram aluatul cu gris si adaugam un strat de muschi file
un strat de piept de pui file
si un strat de cascaval asa cum se poate vedea mai jos.
Acoperim totul cu aluatul ramas.
Pudram suprafata placintei cu cimbru uscat.
Acoperim tava de placinta cu un prosop de bucatarie si o lasam sa se odihneasca circa 30 min. la temperatura camerei.
In acest timp preincalzim cuptorul.
Coacem placinta la 160 grade timp de 20-25 min.(facem testul scobitorii sa vedem daca aceasta este coapta).
Cand placinta este gata facuta,scoatem tava din cuptor ,o lasam sa se racoreasca si apoi putem felia.
Placinta este buna atat calda cat si rece.

Ingrediente Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

310 g faina

200 ml lapte

2 oua

15 g drojdie proaspata sau 5 g drojdie uscata

80 ml ulei de floarea soarelui

2 lingurite gri

300 g muschi file

200 g piept de pui file

250 g cascaval feliat

1/2 lingurita rasa cu sare

1 lingurita cimbru uscat

ulei pentru uns tava

Categorii