Plăcintă cu pui şi pate de ficat

Reteta culinara Plăcintă cu pui şi pate de ficat din categoria Pui. Cum sa faci Plăcintă cu pui şi pate de ficat

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Plăcintă cu pui şi pate de ficat

 

,,aluaturi de casa,,

 

INGREDIENTE
Aluat : 70 ml apă caldă 15 g zahăr 5 g drojdie uscată 50 g făină 70 ml lapte 60 ml ulei 3 g praf de copt 220 g făină un praf de sare Umplutura: 300 g piept de pui tocat 1 ceapă mică 1 morcov mic 1 conservă mică de pate de ficat 1 linguriţă pastă de tomate sare piper ulei În plus: 1 ou pentru uns mac / susan

Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute.

După cele 15 minute, peste maia se adaugă laptele, uleiul, sarea şi făina cernută cu praful de copt. Se frământă cu mâna rapid un aluat nelipicios. Se lasă la crescut pentru 1 oră.

Umplutura : se toacă mărunt ceapa şi se căleşte în puţin ulei împreună cu morcovul ras fin, apoi se adaugă carnea tocată şi se lasă la foc mic până aceasta îşi schimbă culoarea. Se pun 50 ml apă şi se lasă să fiarbă câteva minute cu capacul pus. După acest timp se pun pasta de tomate, sare şi piper după gust şi se amestecă. Se mai lasă câteva minte la foc mic, apoi se dă vasul deoparte de pe foc şi se lasă la răcit. Abia atunci se amestecă cu pateul de ficat si umplutura este gata.

Aluatul crescut se cântăreşte şi se împarte în 6 bile egale. Se pudrează blatul de lucru cu făină şi se întind pe rând foi ovale. Fiecare foaie se taie cu cuţitul de pizza în fâşii până la jumătate. Se acoperă cu jumătatea netăiată, se pune câte o lingură de umplutură , apoi se formează un triunghi, care se sigilează bine în partea de jos. Se pun în tavă cu tăieturile în sus. Se pot uni sau se pot lăsa individual. Se lasă la crescut încă 30 de minute, supă care se ung cu ou bătut şi se presară cu mac sau susan

Se coc la 200 grade pentru 20 de minute, căldură sus/jos fără ventilaţie.

Sunt foarte bune şi fragede şi merg servite şi calde şi reci.

Poftă bună!

Ingrediente Plăcintă cu pui şi pate de ficat

70 ml apă caldă

15 g zahăr

5 g drojdie uscată

50 g făină

70 ml lapte

60 ml ulei

3 g praf de copt

220 g făină

un praf de sare

300 g piept de pui tocat

1 ceapă mică

1 morcov mic

1 conservă mică de pate de ficat

1 linguriţă pastă de tomate

sare

piper

ulei

1 ou pentru uns

mac / susan

Categorii