Placinta cu struguri rosii si albi

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu struguri rosii si albi

Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în 2-3 linguri de lapte, uşor încălzit. Se pun într-un loc călduţ şi se lasă să crească, apoi se amestecă cu făina, restul de lapte şi zahăr, un praf de sare şi uleiul. Se frământă, se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit. Pentru cremă, se amestecă brânza dulce de vaci cu ouăle bătute, zahărul, stafidele şi coaja rasă de lămâie. Pentru glazură, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se bat cu zahărul şi uleiul, apoi se amestecă cu făina şi albuşurile bătute spumă. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava si se întinde aluatul într-o foaie de dimensiunea tăvii. Se adaugă crema de brânză şi se acoperă cu glazura de ou. Se ornează cu jumatati de struguri rosii si albi, si se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 60 minute.

Ingrediente Placinta cu struguri rosii si albi

Pentru aluat:

1 cub drojdie de bere

200 ml lapte

500 g faina

80 g zahar (eu am pus zahar de mesteacan)

4 linguri de ulei

sare

Pentru crema:

4 oua

150 g zahar pudra

800 g branza dulce de vaci

100 g stafide

coaja rasa de la o lamaie

Pentru glazura:

4-5 oua

100 g zahar mesteacan

2 linguri de faina

2 linguri de ulei

300 g struguri (rosii si albi)

Categorii