Placinta mediteraneana
Reteta culinara din categoria Ton. Cum sa faci Placinta mediteraneana
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Placinta mediteraneana
Chiar dacă marea este mai saraca decât în trecut, fructele de mare şi pestele raman printre ingredientele preferate în bucataria mediteraneana. Multe reţete încep cu ulei de masline , apoi continua cu ceapă, usturoi şi roşii, apoi se mai pot adauga cartofi, vinete, dovlecei, ardei, dar si alte legume. Pentru un plus de aroma se adaugă verdeţuri: menta, patrunjel, rozmarin, busuioc, mărar, fenicul şi oregano.
Ingrediente Placinta mediteraneana
Pentru aluat:
150 gr faina
70 gr unt rece
1 galbenus
2 linguri apa rece
1 praf de sare
1 praf de amestec condimente
Pentru umplutura:
3 cartofi rosii
2 linguri ulei
1 felie bacon
1 ceapa rosie
3 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
Un pumn de masline fara samburi
Coaja si sucul de la jumatate de lamaie
100 ml smantana pentru gatit
Sare si piper dupa gust
1 conserva de ton in ulei vegetal Eva-Podravka
In plus:
Unt pentru uns tava
1 galbenus+1 lingura lapte
Seminte de negrilica