Placinta mediteraneana

Reteta culinara din categoria Ton. Cum sa faci Placinta mediteraneana

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta mediteraneana

 

Chiar dacă marea este mai saraca decât în trecut, fructele de mare şi pestele raman printre ingredientele preferate în bucataria mediteraneana.  Multe reţete încep cu ulei de masline , apoi continua cu ceapă, usturoi şi roşii, apoi se mai pot adauga cartofi, vinete, dovlecei, ardei, dar si alte legume. Pentru un plus de aroma se adaugă verdeţuri: menta, patrunjel, rozmarin, busuioc, mărar, fenicul şi oregano.

Ingrediente Placinta mediteraneana

Pentru aluat:

150 gr faina

70 gr unt rece

1 galbenus

2 linguri apa rece

1 praf de sare

1 praf de amestec condimente

Pentru umplutura:

3 cartofi rosii

2 linguri ulei

1 felie bacon

1 ceapa rosie

3 catei de usturoi

1 legatura patrunjel

Un pumn de masline fara samburi

Coaja si sucul de la jumatate de lamaie

100 ml smantana pentru gatit

Sare si piper dupa gust

1 conserva de ton in ulei vegetal Eva-Podravka

In plus:

Unt pentru uns tava

1 galbenus+1 lingura lapte

Seminte de negrilica

Categorii