Pot roast, pui grecesc cu lamaie pe pat de legume gatit in cratita de fonta

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pot roast, pui grecesc cu lamaie pe pat de legume gatit in cratita de fonta

Se condimenteaza puiul atat la exterior cat si la interior cu sare, piper proaspat macinat si cimbru , se stropeste cu ulei de masline si se maseaza bine. Dupa ce a fost condimentat puiul se introduce in interior cateva fire de cimbru, o foaie de dafin si o lamaie, apoi se leaga picioarele.Se curata, se spala si se taie in bucati mari morcovii si cartofii. Se curata ceapa si se taie de marimea cartofilor. Se taie ciupercile de marime potrivita. Se condimenteaza toate legumele cu sare, piper proaspat macinat si putin cimbru. Se taie cea de-a doua lamaie felii subtiri. Se incalzeste cratita de fonta bine . Pe fundul la cratita se aseaza un pat de morcovi si ceapa rosie, apoi se pune puiul, peste el se pun feliile de lamaie, in jurul sau se aseaza cartofii si apoi ciupercile, foile de dafin si cateva fire de cimbru. Se toarna vinul si se tine pe foc 5-10minute pana se evapora alcoolul, apoi se pune capacul si se da la cuptor circa 45 de minute. Se inlatura apoi capacul si se mai lasa la cuptor5-10 minute ca sa prinda crusta rumena. Este un preparat excellent pentru mesele festive. Pofta buna!

Ingrediente Pot roast, pui grecesc cu lamaie pe pat de legume gatit in cratita de fonta

1 pui

2 cepe rosii

5 morcovi noi

6 cartofi

300 gr ciuperci brune

2 lamai

2 crengute cimbru

300 ml vin alb grecesc Retsina

3 linguri ulei de masline

2 lingurite sare

1 lingurita piper mozaic proaspat macinat

2 foi de dafin

Categorii